1. června 2015

Acapulco






Znáte křesílka Acapulco?


Tahle jednoduchá křesílka byla pojmenována po krásném a magickém pobřežním městě Acapulco, které bylo v 50. letech oblíbenou destinací smetánky. Liz Taylor se tu vdala, Jackie a John Kennedyovi tu strávili líbánky... 

Živé barvy, jak už to tak v Mexiku bývá patří i k těmto křesílkům.

Foto z jedné terasy v Oaxace uprostřed Mexika...

V Acapulcu jsem teda nebyla, já je poprvé spatřila v Oaxace, když jsme během našeho měsíčního pobytu v Mexiku objížděli Jukatán a úplně jsem se do nich zamilovala, láska na první pohled i posez.





A ač se zdá, že je by je klidně mohl navrhnout nějaký severský designér, je to ikona, která se stala lidovou mexickou židlí, autor neznámý... v Mexiku je vyrábí a prodává na ulici kdekdo.

Acapulca mají jednoduchou kovovou konstrukci oválného či kulatého tvaru a jsou vypletena barevnými vinylovými kabely, které jsou nenáročné na údržbu a hodí se jak do interiéru tak na zahradu či terasu. 




Protože je miluju, protože se mi hodí do Zahradoniťového konceptu (chápejte, jsou vlastně z "provázků" a můžou být i na zahradě!) a protože se mi podařilo v Plzni objevit architekty Tomáše a Irenu, kteří se je naučili v Mexiku vyrábět a teď je vyrábí v Čechách... neodolala jsem a křesla Acapulco se staly součástí nabídky Zahrady na niti!


Křesla jsou ručně vyrobená šikovnýma rukama zámečníka, jsou pískovaná a profesionálně lakována. Konstrukce křesla se nijak nešroubuje a je z plných železných drátů, takže unese každého a vydrží bez problémů i venkovní podmínky. Plastový výplet je dovezený přímo z Mexika, je z plné bužírky a barvy jsou chráněny UV filtrem.


foto: Tomáš a Irena, více inspiračních fotek tu
Oválné či kulaté Acapulco si můžete objednat na zakázku v různých barevných variacích. Aktuální vzorník barev je vždy k nahlédnutí v Zahradě na niti ve Školské 7 na Praze 1, kde si můžete i na vlastní kůži vyzkoušet, jak úžasně pohodlná Acapulca jsou.



Tomáš už několikrát upravil konstrukci křesla, tak aby bylo posezení co nejpohodlnější a nikde netlačilo, ale stejně, z mé zkušenosti platí, kdo nevyzkouší, neuvěří... křesílka opravdu nikde netlačí a jsou super pohodlná.


Tyhle dva krasavci jsou k vyzkoušení v Zahradě na niti.

Já už jsem taky neodolala a mám doma tohle tyrkysový <3











19 komentářů:

  1. znám, mám a miluju. a souhlasím, strašně pohodlné. hezký den do Zahhrádky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no tak to jsem ráda, že někdo ví VO čem mluvím! dík!

      Vymazat
  2. Nádhera! Lenko, za jakou jsou cenu a jakou mají nosnost? My máme návštěvy velkých těžkých chlapů a už mi rozsedli několik židlí a křesel :) Ale stejně je mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to poctivá ocelová konstrukce, takže si myslím, že nosnost je velmi dobrá, horší je to s těmi kabely, ty se pod váhou samozřejmě vytáhnou, takže pak těžší člověk cítí tu konstrukci pod zadkem a může to trochu tlačit... (vyzkoušeno tátou, 90kg)
      Jinak zelené oválné je za 5200,- žluté kulaté za 4900,-
      Nemůžu se na ně vynadívat :-D

      Vymazat
  3. Parádní! Už jsem po jednom taky pokukovala - ale s balkónem to mám podobné jako ty a zahrada na niti mi schází... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Píšu si na seznam MUST HAVE:-).

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektné, už ich nejakú dobu registrujem a sú krásne!!!

    OdpovědětVymazat
  6. architectureMADE2. června 2015 v 15:27

    Máme radost, že se židle líbí. Dovezeme další plastové výplety a v létě bude opět několik židlí.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den,mohla bych poprosit o rozměry většího křesla ? Celková výška, hloubka a šířka ?

    Děkuji moc Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuto informaci najdete v mém e-shopu: http://www.zahradananiti.cz/produkt/acapulco-kreslo-vajicko/

      Vymazat
  8. Jé Lenko, to je super, zrovna jsem na něj včera někde na netu koukala..Bylo by ještě to co máš doma ty?

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den, lze někde koupit samotnou bužírku? Potřebovala bych na výplet patrové postele.

    Moc děkuji 😊

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!