1. června 2019

Víkend otevřených zahrad

Zavřené zahrady se opět otevřou očím veřejnosti, tradičně jako každý druhý červnový víkend tentokrát 8. - 9. června.

Víkend otevřených zahrad je inspirovaný britským projektem Open Garden & Squares Weekend, který vznikl v roce 1998. V Čechách probíhá od roku 2010, kdy se otrvřely první tři zahrady a od té doby každý rok přibývají nové, letos jich je už přes 200, takže si může vybrat každý třeba tu co má nejlblíž. Celou nabídku otevřených zahrad najdete zde.


Ctěnické zámecké zahradnictví Ondřeje Fouse, vyhlášeného perenáře 

Na tuto zahradnickou událost jsem vás zvala už několikrát třeba tady nebo tady, většina zahrad zmíněných v předchozích doporučeních bude opět otevřená a pokud nestihnete navštívit zahrady příští víkend, mohu doporučit návštěvu Ctěnic, ty jsou otevřené nejen 2. víkend v červnu, ale pořád... 


Foto z Rezidence Malá louka


Letos bych vám ráda doporučila tento rok nově otevřené zahrady: Villu Rudolfa v Černošicích, Rezidenci Malá louka na Křivoklátsku a pokud se vám nechce z Prahy třeba komunitní zahradu Liška na Praze 4.




A jestli máte už na příští víkend plán a přesto byste rádi viděli nějaké ty povedené zahrady, doporučuji se podívat na již druhou řadu pořadu České televize Ferdinandovy zahrady, kde najdete spoustu inspirace k tomu jak může vypadat zahrada! 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentáře!