11. června 2018

Na přírodní vlně

Je to teda neuvěřitelný, ale tenhle článek mám rozepsaný asi tak rok, je to totiž víc jak dva roky, co jsem se rozhodla, že na sebe nechci patlat deriváty ropy a různé chemické přípravky a jít cestou přírodní kosmetiky. 

Za tu dobu už jsem lecos vyzkoušela a postupně ustálila svojí přírodní rutinu, tak bych se ráda podělila o to, co na mojí kůži funguje, třeba to někoho z vás bude zajímat či inspirovat a třeba díky vám naopak objevím něco nového já.

Mám citlivou smíšenou pleť se sklonem k šupinátění v suchých částech (čelo, tváře) a naopak s mastným nosem a bradou, kde se dřív často tvořily zanícené boule. Ty už jsou naštěstí ty tam a doufám, že je to zásluha přírodní kosmetiky, protože nějakou dobu po tom, co jsem na ní přešla úplně zmizely... pevně doufám, že už se nevrátí! 

Moje nejoblíbenější produkty

Jsem zastáncem toho, že méně produktů je více a rozhodně na sebe nepatlám tlusté vrstvy, takže mi jednotlivé produkty vydrží poměrně dlouho. Zaroveň musím dodat, že zvlášť u dekorativní kosmetiky se mi ještě nepodařilo přejít na bio verzi zcela, ale pevně doufám, že časem třeba objevím vhodné produkty, které nahradí i poslední chemku v koupelně.

Ráno
Ráno začíná Ranní maskou od Havlíka, na ní mám už asi tak rok a půl tak trochu závislost, takže po několika spotřebovaných tubách už jedu ve velký tubě. Když po pár minutách smyji masku, používám sérum a přírodní krém.




Momentálně mám tohle sérum a krém od italské biokosmetiky Veg-up, sérum má jemnou konzistenci, krásně vypíná pokožku a jemně svěže voní, krém se rychle vsákne a nemám po něm mastný obličej jako po oleji, proto ráno krém, večer olej. Navíc miluju pumpičky a jednoduché a hygienické používání. Oboje jsou úlovky z Green Beauty Marketu. 



Před těmito prodkukty od Veg-up jsem používala Gesichtsmilch nebo Růžový krém od Dr.Hauschka, taky moc fajn. Také se stále snažím najít přírodní denní krém s SPF, ale zatím teda marně. Nějaký tip?


Když je třeba používám make up od Annemarie Borlind, ale většinou stačí jen trochu Zao korektoru. Francouzská biokosmetika Zao má znovunaplnitelná bambusová balení, korektor jsem nedávno naplnila po třetí a vyzkoušela jsem i jejich make up, který je také skvělý, jen mi nevyhovuje nádobka bez pumpičky, takže jsem používala jen tubu a ta není esteticky nic moc... no prostě jsem trochu i na vnější vzhled a funkčnost používání.

Protože o funkční biořasenku jsem zatím nezavadila, používám obyč značky z drogerie. Řasenky si vybírám zásadně podle kartáčků, jiné kriterium nemám, přijde mi, že je to všechno na jedno brdo. Většinou než jí dopotřebuji, kompletně se změní nabídka, takže pokaždé hledám znovu... momentálně mám nějakou od Yves Rocher, ukázka myslím netřeba, moc fotogenická teda není...

Fialkové Meteority od Guerlain, to je moje láska, těch se nikdy nevzdám, i když tuším, že to nic moc přírodního asi nebude. Vždycky, když si nanesu tu fialkovou třpytivou vůni na obličej, cítím se okamžitě krásnější!



Večer
Obličej si čistím ve sprše buď černým mýdlem Onsen z Mýdlárny Čarovný mlýn, kterým myji i celé tělo nebo gelem od izraelské značky Faran, to už mám taky několikáté balení, nevysušuje totiž vůbec pokožku. Občas používám přípravky jen tak do dlaní, někdy na mořskou houbu. 
Většinou se nesmeje všechna řasenka, tak tu pak ještě dočistím růžovou Biodermou, kterou pak ještě z očí opláchnu vodou. Bohužel nemám ráda odličování tolik opěvovaným hyrofilním olejem, protže mi zamastí celý obličej, na který si chci nanést svůj oblíbený pěstící olej, který by se pak ke kůži vůbec nedostal...



Suchý obličej zvlhčím květovou vodou, mám ráda růžovou od Purity Vision, bylinnou z Havlíkovy přírodní apotéky nebo jakoukoliv od Nobilis Tilia. A občas pod olej přidám ještě sérum Veg-up.



Na vlhkou pokožku pak aplikuji pár kapek jednoho z olejů, na který mám zrovna náladu. Momentálně si vybírám mezi Oříškem Inků od Primavery (ten voní po hrášku a mám po něm neskutečně jemnou kůži), olejem JSEM od Jagaia (ten zase božsky voní) a mrkvovým olejem (musí se pořádně vmasírovat, aby nezůstal oranžový obličej). 

Oříšek Inků má bohužel docela nepraktickou lahvičku bez kapátka, takže si ho přelévám do staré lahvičky od JSEM...
Hodně jsem používala i arganový olej s verbenou, který jsem si dovezla z Maroka, ale od té doby, co jsem ho vypotřebovala, nenašla jsem za něj adekvátní náhradu, voněl božsky a moc mi chybí. Kdybyste náhodou jeli do meky arganového oleje Essaouiry, tak doporučuji si nakoupit!

V zimě ještě občas dávám pod olej samoopalovací tonikum Eco by Sonya, abych nevypadala jako smrtka. Má takovou velmi zvláštní fermentovanou vůni a jemně dodá kůži barvu, vypadá to opravdu velmi přirozeně. Mám i samoopalovací krém, ale moc často ho nepoužívám, ale je skvělej když třeba jdete v zimě na ples.

Peeling
Tak dvakrát do měsíce používám obličejový peeling Litokomplex a enzymatický peeling od Kneipp, které mě zbaví případných šupin a pleť se po nich krásně obnoví a zjemní.



Deo
Používám deodorant od české značky přírodní kosmetiky Bio Rythme, mám meduňkový a pačuli a oba jsou super a na mě tedy fungují dokonale. Zvlášť pačuli většinou cítím celý den.
Parfém používám handmade Thé Noir 29 od Le Labo, stále jsem se ho nenabažila.



Tělo
Na tělo používám makadamové tělové máslo od Alverde, to je moje stálice a čisté našlehané bambucké máslo od Purity Vision. Od té doby, co je používám tak dvakrát do týdne, zbavila jsem se suché kůže na kterou nepomáhala ani Neutrogena.



Vlasy
Ve vlasové péči jsem se ustálila na přírodním mýdle Lněné vlasy od Čarovného mlýna, nejlepší šampuk, jaký jsem kdy měla, funguje totiž výborně i na tvrdou vodu a nezanechává na vlasech mýdlový maz. Kondicionery na vlasy nepoužívám, jen ledovou vodu. Více o mé šampónové vlasové odysee tady.



Používáte přírodní kosmetiku? Máte nějaký hodně oblíbený produkt? Budu moc ráda, když se podělíte o tipy nebo napíšete svojí zkušenost.



-------
Veškerou kosmetiku zde zmíněnou jsem si koupila sama (odkazy uvádím na obchody, kde nakupuji a mám s nimi zkušenost a které nabízí podrobnější info o produktech), nejedná se o sponzorovaný příspěvek. Na mém blogu ostaně nenajdete žádné sponzorované příspěvky, píši ho pro radost.





7 komentářů:

  1. Používám dost podobné produkty. Od třetí koupě masky od Apotéky sahám taky po velkém balení ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, je to závislost, ráno bez téhle vůně už si ani neumím představit :-D

      Vymazat
  2. Vyzkoušela jsem už hodně přírodních řasenek, funkčností se asi chemce zatím žádná nevyrovná, ale hodně a nejvíce se blíží ta od Avril, jestli jsi ještě nezkoušela, tak tu doporučuju. Mám tuto https://www.nuspring.cz/avr00593-hneda-rasenka-7g-1975.html a jinak miluju kosmetiku Indivo - hlavně jejich obličejová séra a obličejová mýdla a také tuhý mýdlový šampon - ale mám úplně jiný typ vlasů než ty (kudrnaté, suché), takže ten by na tebe asi nebyl. Každopádně výhradně přírodní kosmetiku používám už asi pátý rok a zatím se nemůžu nabažit :) Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě jsem se chtěla zeptat, kde jsi sehnala ten kneipp? Já se po tom peelingu pasu už asi rok a půl a nikde není k sehnání.... Díky. Al.

      Vymazat
    2. Měla jsem lopuchový šampuk a olej na obličej od Indivio a obojí super, zase časem něco vyzkouším a zkusím asi teda i tu řasenku, už jsem dlouho žádnou neprubla...
      Kneipp peeling je v Čechách nesehnatelný, objednaly jsme si ho s Myynou z Amazonu, je fakt super a myslím, že to je balení na celý život, jeho spotřeba je opravdu minimální.

      Vymazat
    3. díky moc! Tak já po něm mrknu! Krásný večer. Al.

      Vymazat
  3. Z Havlíkovy Apotéky můžu doporučit čistící kostku Skin Re-Incarnator, dokonce ji mívají občas dvě za cenu jedné, ale i za plnou cenu je to kup. Skvěle vyčistí pleť, zdá se mi že po delší užívání i zmenšuje póry. Mám ji a používám denně už půl roku a skoro neubylo....výborný produkt na dlouhou dobu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!