15. listopadu 2022

Podzimní a vánoční aeráriová inspirace


V Zahradě na niti používáme aerária hlavně na živé rostliny, není to ale jediná varianta. Aerária jsou velmi variabilní dekorace a můžete je použít i k sezónímu tvoření a dekorování vašeho domova.

Na podzim je stačí naplnit přírodninami, které posbíráte na procházce, v lese či na výletě a hned máte krásnou podzimní dekoraci.

Pro podzimní dekoraci můžete použít třeba šišky, barevné listí, mech, lišejníky, žaludy, kaštany nebo šípky, možností je skoro nekonečně! 



tady jsem použila aerárium srdce a větvičku ostružin

aerárium kapka s šiškami a lišejníkem

Aerária vám krásně poslouží i jako vánoční dekorace, stačí je naplnit větvičkami chvojí, jmelím, třpytivými dekoracemi, slaměnými ozdůbkami či třeba hrubozrnou solí která vypadá jako sníh

aerárium slza s chvojím a muchomůrkou





Všechna naše aerária jsou ručně foukaná českými skláři z technického simaxového skla, takže vydrží i žár svíčky, proto máme i speciální aerária na svíčku. Tato aerária mají větší otvor a ploché dno, aby se do nich dala vložit běžná čajová svíčka.

Aerárium na svíčku máme ve dvou velikostech a také celý set čtyř kusů, takže je můžete použít jako závěsný aeráriový adventní svícen.

součástí aeráriového adventního svícnu jsou kromě svíček i červené mašle


Aeríria z adventního svícnu můžete samozřejmě použít i během roku nejen na svíčku, v létě je můžete naplnit třeba kamínky a mušličkami od moře a zavěsit do koupelny nebo nechat tvořit děti mikrosvěty v lese. 
Stačí vyměnit slavnostní mašli za provázek a můžete si udělat romantiku při svíčkách na terase, pod pergolou nabo na balkóně. Aeráriový svícen je víceúčelový a nemusíte ho mít celý rok schovaný v krabici s nápisem Vánoce.

První adventní neděle je letos už 27. listopadu!



1 komentář:

Děkuji za komentáře!