29. listopadu 2021

Jardin de l'Albarda

Zahrada, která na mě udělala na naší cestě po Španělsku snad větší dojem než monstrózní Alhambra. Asi spíš proto, že Alhambru jsem viděla už podruhé a tahle zahrada byla nečekané překvapení.

Jardin de l'Albarda jsem objevila náhodou na Google maps a protože kopce v okolí Alicante jsou nízké a tudíž je na nich na túry i v září strašné vedro, byla ideálním náhradní programem. Dokonale udržovaná zahrada v majetku Nadace Enriqua Montoliu, která ve Španělsku podporuje biodiverzitu a udržitelnost. Proto jsou v celé zahradě použité pouze místní druhy rostlin. 

Mají tu i kavárničku pro nudící se drahé polovičky a vzhledem k tomu, že zahrada je opravdu obrovská, tak se to hodí. Trvalo mi dvě hodiny jí celou projít.

Tak pojďte na procházku po l'Albardě se mnou, má neuvěřitelnou atmosféru...

 
























Sala terrena









Skoro jak od Olbrama Zoubka


Divoká část zahrady má být útočiště pro divoká zvířata









Shade house byla pro mě rozhodně nejkrásnější část zahrady












Lotos

A to je všechno!

Až pojedete někdy směr Alicante, zastavte se tu, stojí to za to!

2 komentáře:

  1. Dobrý den,
    připomněla jste mi krásné zážitky z cesty Andalusií v květnu 2008. I když vyznávám jiný styl zahrad, byla jsem atmosférou uchvácená - Alhambra, Sevilla, Cordoba, město Ronda, koupel v arabských lázních a jiné. Hlavním bodem výpravy byla návštěva festivalu Patios de Córdoba, kde se otevírají soukromá patia veřejnosti. Posílám jako tip pro příště, přeji hezký den, Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné fotky a asi i zážitek.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!