15. listopadu 2020

Aeráriový adventní svícen


Adventní zapalování svíček je krásná a hojně rozšířená předvánoční tradice. Nejrůznější věnce najdete před Vánoci snad v každém květinářství. Stejně je tomu i u Zahrady na niti. U mě ale tradiční jehličnatá okruží nehledejte. Svíčky tu totiž, stejně jako většina rostlin, levitují.

Přemýšlíte každý rok, jak advent a Vánoce pojmout jinak? Máte rádi tradice, ale ještě raději prozkoumáváte současné trendy? A nebo máte malé dítě či neposednou kočku a adventní věnec, natožpak se zapálenými svíčkami, u vás doma nepřipadá v úvahu? V tom případě zkuste letos svíčky umístit do závěsných aerárií a pozvednout je do výšky.


Aeráriový adventní svícen na první adventní neděli...


Adventní „věnec”, který nevyhodíte

Aerária na svíčku mají na rozdíl od těch klasických, rostlinných, rovné dno. Díky tomu v nich čajové svíčky pěkně drží a snadno je zapálíte. Jsou stejně jako všechna aerária ze Zahrady na niti, vyrobená pomocí tradičního foukání v české sklárně. Největší výhodou skleněného řešení je, že aerária na rozdíl od věnce po Vánocích nevyhodíte a můžete je jako dekoraci používat celoročně. Stačí jen změnit barvu mašle nebo svíček. Dovnitř ale můžete vložit třeba můšličky z dovolené nebo přírodniny posbírané na procházce v lese a máte hned originální dekoraci, která se může v průběhu roku proměňovat.



A tak jsem připravila sadu aeráriových adventních svícnů za zvýhodněnou cenu. Můžete si vybrat se dvou velikostí aeráriový adventní svícen z velkých aerárií nebo z malých aerárií. Balení obsahuje čtyři aerária na svíčku, vínové mašle na zavěšení a čtyři svíčky v průhledných kalíškách.


Na závěr mám pro vás pár tipů ohledně levitujících adventních svícnů:

  • svíčky zapalujte, až budou pěkně usazené uvnitř aerária, použijte sirku nebo zapálenou špejli

  • pokud při zapalování začadíte sklo, stačí ho otřít kouskem ubrousku

  • aerárium vypadá nejlépe zavěšené na přírodních provázcích nebo běžných mašlích, určitě nepoužívejte syntetické provazy nebo vlasce, u umělých vláken hrozí na rozdíl od těch přírodních přetavení

  • vánočního efektu docílíte pomocí červené nebo zlaté barvy mašlí

  • nejjednodušší způsob jak odstranit vosk je nechat ho zaschnout a pak odloupnout, pokud zůstanou zbytky vosku na skle, opatrně aerárium nahřejte nad plamenem svíčky a kouskem papírového ubrousku přebytečný vosk vysajte, aerárium pak bude jako nové

  • na zavěšení ze stropu doporučuji použít stropní háček, seženete ho v jakýchkoliv domácích potřebách nebo v Zahradě na niti

  • aerária jsou ideální pro majitele psů, koček i rodiče batolat, chovatelům volně poletujících andulek spíše nedoporučuji ;-)







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentáře!