29. listopadu 2019

Zahradoniťový adventní věnec

Tak trochu netradiční adventní věnec ve stylu Zahrady na niti... tedy 4 aerária na svíčku, která můžete pověsit nad stůl nebo třeba do okna a postupně zapalovat, stejně jako ten tradiční z chvojí. 

Svíčková aerária máme v Zahradě na niti ve dvou velikostech - velká aerária na svíčku a malá aerária na svíčku.




Do obou velikostí aerárií na svíčku se vejde běžná čajová svíčka, já ráda používám tyto barevné s průhledným plastovým kalíškem, jsou k dostání v prodejnách drogerie DM.


Aerária na svíčku mají trochu větší otvor, kterým dovnitř vložíte běžnou čajovou svíčku a také mají ploché dno, aby svíčka v aeráriu stála a horký vosk se nevyléval na dno.


Aerária na svíčku se samozřejmě dají využít i jinak během celého roku. Můžete je osázet sukulenty, umístit do nich různé nerosty, mušličky, suché či živé květy, šišky, listy, peříčka... fantazii se meze nekladou. 
Můžou dobře posloužit i samostatně jako milé dárky do temných zimních nocí.


Skvělé na závěsném adventním věnci je to, že je z dosahu malých neposedů, ať už těch dvonohých či těch 4 nohých!


Všechna aerára ze Zahrady na niti jsou ručně foukaná českými skláři na severu Čech a jsou vyrobená ze simaxového, tedy varného skla, takže se nemusítě bát, že by žárem svíčky praskla...
Součástí každého aerária je návod a provázek na zavěšení, který vydrží i to, že se sklo od svíčky značně rozpálí, rozhodně není vhodné věšet aerária na vlasce a umělé provázky, které by se mohly žárem přetavit! 

Jaké adventní věnce používáte vy, radši ty tradiční nebo jste i pro nějakou tu alternativu nebo dokonce modernu? A co budete mít na stole letos?

1 komentář:

  1. Já mám keramický. Už několik posledních let tam dávám čajové svíčky a mezi nimi nějakou nenáročnou výzdobu. Ten váš z aerárií je krásný, ale není v každé domácnosti kde zavěsit. Mám od vás jedno malé aerárium a stále bojuju s tím, kam jej zavěsit, aby nikomu nevadilo. To ale neznamená, že si jej užívám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!