23. července 2018

Měděný dešťový řetěz

právě dorazil do Zahrady a je nejkrásnější! Musím se přiznat, že mě dost štve, že nemám zahradu nebo alespoň terasu, kde bych ho mohla zavěsit a v křesílku (Acapulco samozřejmě) za deště sedět s knížkou a poslouchat to uklidňující zurčení.



Je to opravdu krásná práce! Tenhle měděný dešťový řetěz má ručně tepané nádobky, je opravdu dlouhý a nádobky velké, takže zachytí i pořádný slejvák, rozhodně ho nikdo nepřehlédne a udělá velkou parádu v každé zahradě. 



Dešťové řetězy mají největší tradici v Japonsku. Používají se k svedení vody z okapu do zahrady nebo nádoby na dešťovku. Když prší, voda po nich stéká a vyluzuje zvuk zurčícího potůčku.


foto: Pinterest


Celkem 13 nádobek na dešťovém řetězu má průměr 10 cm, takže se dají případně i osázet rostlinami, což je další možnost využití dešťového řetězu, voda pak stéká přes rostliny a ty se tak zalijí
foto: Pinterest


Meď je kov stálý, odolný povětrnostním vlivům, vydrží vlhko, mráz i slunce a nepodléhá korozi. Časem meď získá krásnou patinu a vydrží věky, takže po vás takový dešťový řetěz zdědí ještě vaše pravnoučata...


Měděný dešťový řetěz jsem přidala na e-shop a samozřejmě si ho můžete přijít okouknout i osahat do Zahrady na niti, moc doporučuji, je opravdu nádherný!

 

2 komentáře:

Děkuji za komentáře!