27. listopadu 2017

Steh-by-steh




Už je to nějakej pátek, co jsem absolvovala Revampí vyšívácí kurz Evy Adamcové pro začátečníky a pak taky ještě dvakrát pro pokročilé a po čtvrtstoletí se tak vrátila k výšivce, do které mě kdysi, stejně jako Evu, uvedla moje babička. A teď se mi konečně dostala do ruky dlouho očekávaná vyšívací knížka Steh-by-steh o moderní výšivce, kterou Eva právě dokončila a na vlastní náklad s pomocí kampaně na Hithitu vydala. 

Pojďte do knížky nahlédnout, protože já jsem z ní opravdu unešená a musím říct, že se to dlouhé čekání opravdu vyplatilo! 


Knížka vychází z kurzů moderní výšivky pro začátečníky, které Eva pořádá už víc jak pět let. Byla jsem strašně zvědavá, jak bude knížka vlastně pojatá, občas jsem na Evě trochu dyndala podrobnosti, protože jsem byla prostě strašně nedočkavá, a když mi Eva sem tam poslala nějaký ten náhled tak moje srdce zaplesalo, protože bylo jasné, že Steh-by-steh rozhodně nebude obyčejná knížka s návodama na vyšívání. A to se potvrdilo i teď, když v ní listuju. Touhle knížkou se totiž na Eviny kurzy skoro přenesete, fakt! - na bavlnku na bubínek na kocouří perlovku!





Nečekejte ale, že vám Eva naservíruje vzory s návody jak si je vyšít a pak potkáte na ulici holky se stejnými výšivkami na triku... Eva vás totiž steh by steh naučí nejen základní stehy, ale také jak pracovat s inspirací na vyšívání a jak postupovat od nápadu k realizaci svého vlastního projektu, přesně tak, jak to dělá i na svých kurzech.






V knížce najdete kromě různých stehů také různé přenosové techniky, dozvíte se, na jaké materiály vyšívat a Eva vás i zasvětí do svých tipů a triků na jaké oblečení vyšívat a jak si vytvořit originální kousky, které budou dědit ještě vaše vnučky.









Ze zákulisí vím, že "napsat" takovou knížku není sranda a že to stojí pekelné úsilí, zvlášť když musíte dohlížet a organizovat další lidi, které na knize spolupracují a do toho ještě normálně pracovat a vydělávat si na živobytí... ale musím, říct, že to čekání stálo za to, protože tohle Evino dílo ještě nakonec o dost překonalo moje očekávání. A nepíšu to proto, že Eva je moje kamarádka i když samozřejmě jistý střet zájmů se nabízí, píšu to proto, že si myslím, že Eva má talent nejen vyšívat, ale hlavně předávat svůj pohled na moderní výšivku dál. 
Tahle knížka je must have pro všechny, kteří občas rádi trochu zpomalí, vezmou jehlu do ruky a udělají něco co dává smysl a je krásné. 

Eva a její Steh-by-steh

Pokud byste si chtěli nechat od Evy předat trochu toho vyšívacího umu, dostala jsem pro vás jednu knížku do giveaway!

Pro účast stačí, když mi napíšete do komentářů, jaký je váš vztah k vyšívání, jestli jste někdy něco vyšili nebo byste to třeba rádi zkusili... a nezapomeňte na sebe uvést nějaký kontakt!

Příští neděli vylosuji jednoho šťastlivce, který dostane Steh-by-steh i s věnováním od Evy. Tfuj, tfuj, tfuj!



Steh-by-steh si můžete také u Evy objednat na steh.by.steh@gmail.com, do Vánoc stojí knížka 395 Kč.

Vyšívání zdar! 


--------------------------------------------------------------------

Výherní update




105 komentářů:

  1. Vyšívala jsem naposledy na základní škole, ale minulý týden jsem vyštrachala bubínek a bavlnky pro dcerku. Povedlo se ji v jejich necelych 5 letech vysit docela slusne nebe plne hvezd ☺️. Knizka vypada opravdu moc hezky.
    mirka.matuskova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ta je krásná. Já na ni čekám už snad dva roky a konečně se dočkám, už mi Eva psala :-) I když klidně bych vyhrála ještě jednu a někomu ji věnovala jako dárek. Vypadá nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně jsem zapomněla napsat, že skoro nevyšívám, neumím ani kreslit a myslím, že to hodně souvisí. Občas vyšiji jen nějaký detail nebo podpis na nějaký svůj ušitý výtvor.

      Vymazat
  3. Vyšívala jsem naposledy před 20 lety, v současnosti dělám zatím neohrabané pokusy(malé brože) ... moderní výšivka je krásná výzva ! Nevzdávám to :-) Jana

    bystromila@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ach ach, nádherná knížka. K vyšívání jsem se dostala už jako dítě, moje maminka nádherně vyšívá. Mám od ní dokonce vyšitou celou svatební výbavu a myslím, že ji jednou i podědí moje dcery. Já sama už moc nevyšívám, spíše šiji, ale i tak by mi tato krásná knížka udělala moooc velkou radost. Přeji příjemný večer. Draha
    lenti@post.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, knížka vypadá krásně. K vyšívání mě kdysi přivedla babička a já zrovna poslední dobou přemýšlím, jak tento koníček využít trochu moderněji než na dečkách... A hlavně bych k ručním pracím ráda přitáhla své dvě dcerky. Lívia Straková, LiviaF@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Kniha vyzera uzasne! Vysivat som zacala ako 6 -7rocna, vysivala moja mama, stara mama, tety a doteraz je u mojej mamy vela krasnych zdedenych kuskov (hlavne obrusy). Vysivat, ako aj ine rucne prace, ma naucila mama, lenze... Ona bola velmi narocna! Teraz sa nad tym smejem, ale ked som bola mala, bolo to pre mna tazke. Napriklad zasada, ze klasicka vysivka ma vyzerat rovnako z oboch stran, nerobia sa na zaciatku uzliky atd. Dokonca sme boli raz na zakladke v muzeu na vystave vysiviek a tam som potajomky obracala exponaty, ci by splnili ocakavania mojej mamy (a splnili!).
    Steh by steh bude pre mna must have. doma mam jednu rozpracovanu modernu vysivku, len si tazko nachadzam cas ju dotiahnut do konca.
    Vdaka za report.
    monikamaneta@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. krásný večer Lenko,vyšívat jsem začala už jako dítě školou povinné, základy ve škole a křížkem s babičkou, po které mám zarámované vyšívané Hradčany. Po svatbě malé obrázky do malé domácnosti, výšivky na dětské oblečení, potom nastala malá pauza, protože v době "porevoluční - sametové" začal být trh nasycen jiným lákavým zbožím ke zdobení domácností i nás....Po letech nastal návrat k ručním pracem všech kolem a mně také, jenom bych bohužel potřebovala silnější brýle :-)
    krásný večer, Iveta
    Iveta.Ruzickova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Vyšívám mic ráda, jen kdyby měl den víc hodin!!! Jsem na knížku hrozně zvědavá...
    gresakova.jana@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Knížka je krásná, kampaň na Hithitu mi tenkrát utekla... Vyšívám moc ráda, tedy když najdu chvilku času, naučila mě to kdysi dávno jedna z mých babiček, byly to krásné chvíle o prázdninách. Druhá mě zase učila háčkovat a plést a maminka šít, ke všemu jsem se pak vrátila, když se mi narodily dcery a doufám, že i ony si najdou k mým oblíbeným činnostem cestu :-)Lu. lucie.hessova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Ja soutezit nechci, jen jsem nadsena, ze knihu drzite uz v rukou, ja si na tu svoji pockam:) Krasne dny a uz se tesim, az zalistuji, navleknu jehlu a konecne (zasiji) VYsiji diru na bunde! Krasne dny, Eva

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný tip a motivace vrátit se k vyšívání.U mě křížek a hustá panama.Díky.
    Zenavodnarka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Knížka vypadá krásně, já jsem povinně využívala na základce. Je zajímavé v8dět, že existuje i něco jiného než křížek :-D
    deliev@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to je super knížka! Když ji nevyhraju, tak si ji koupím. Neuvěřitelné! Vyšívat mě učila babička a taky kroužek ručních prací. Měla jsem šití a vyšívání moc ráda. Poslední roky tyto ruční práce pod návalem levného oblečení upadly v zapomnění, a teď je takové šikulky, jako Eva křísí. Víc takových! lenkapecinka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to je velká krása. Velká "vyšívačka" byla moje babička. První vyšívání bylo s ní, pak i na základce, tenkrát to bylo skoro povinné. Mám po babičce velký pytel bavlnek - moulinek, tak třeba mě výhra nakopne a konečně se do vyšívání zase pustím. Díky za tu možnost. z.behounkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Hezký den přeji,
    už je to dlouho, co jsem naposledy vyšívala. Vyšívané obrázky, povlaky na polštářky vyšívané křížkem a ubrusy technikou richelieu mám stále schované, protože to byla někdy morda se dopracovat k výsledku:) Láká mě výšivka na oblečení, tak jednou snad...nebo mě nakopne knížka:)
    Děkuji za hezkou soutěž.
    Veronika, v.veronika25@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Oh, to je krásna kniha! Akurát som nedávno rozmýšľala nad tým, že by som si mohla vyzdobiť vankúše, ktoré mám doma. Kedysi - ešte na ZŠ - som vyšívala veľmi rada - hlavne krížik, moja mama má ešte moje výtvory doma pekne zarámované :) Teraz by som chcela skúsiť niečo moderné, čo by dalo príchuť jedinečnosti môjmu malému bytu. Ďakujem za inšpiráciu!
    Anet
    birkin75@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Zdravím! Výšivani mě nikdy nenapadlo dělat, prze mi ty motivy přišly vždycky takový divny, ale když jsem narazila na tyto stránky, nemůžu se dočkat až kurz navstivim!! Jak pěkné a moderní věci se daji udělat ! Juch!! E-mail: i.nozkova@seznam.cz kdybych měla náhodou štěstí ❤️

    OdpovědětVymazat
  18. Loni jsem pozvaly k nám na kurz Evu. Bylo to moc fajn. Od té doby mám všechno připravené, akorát nevyšívám.. Musím se k tomu brzy vrátit. Knížka je krásná. Stankova.adela@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. Já soutěžit nebudu, chtěla jsem jen napsat, že se na knihu moc těším. Dostala jsem ji pod stromeček zároveň s poukazem na workshop při kampani na HitHitu. U Evy jsem byla na začátečnickém kurzu a pak na dvou workshopech a bylo to super. Moc ráda vzpomínám na lidi, které jsem tam potkala a někdy to byla opravdu nečekaná setkání a náhody. Vyšívám ráda, trénuji si u toho trpělivost a ráda svými výtvory podarovávám ostatní :) Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
  20. Dobrý den,
    vyšívání se mi strašně moc líbí, jen na to nemám tolik času, kolik bych chtěla a tu techniku potřebuji taky ještě vypilovat. Knihu mám z Hithitu předobjednanou, ale kdyby se náhodou poštěstilo, tak by ta vyhraná byla pro kamarádku, která je mojí vyšívací souputnicí :) V.Belikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Pod vedením Evy jsem se naučila základy a ráda bych pokračovala dále, jen mít více času :)

    misarubes@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  22. Knížka vypadá nádherně, určitě bude v mé knihovně, i když nevyhraju :)
    Vyšívala jsem už jako malá pod vedením mé úžasné babičky a i dnes vezmu jehlu ráda do ruky. Děkuji za tip. Katka.
    jarkovska.k@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Je skvelé, že je knižka konečne na svete! Ja vyšívam veľmi rada aj keď pri dvoch deťoch veľmi málo :) A v poslednej dobe vlastne hlavne pre dcéru a od jej 4 rokov aj s ňou. Žiadnu knižku o vyšívaní nemám, preto som sa strašne tešila až vyjde táto. V živote som asi nič nevyhrala, takže počkám do nedele a potom napíšem Ježiškovi...alebo rovno paní Eve aby som si to poistila :) ...len aby som nakoniec zase viac nečítala ako vyšívala :) Každopádne díky moc za recenziu!
    katarina.petrankova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  25. Pěkný den! Jsem vyšívající punkáč - asi to vlastně neumím, ale tak nějak intuitivně povyšuju svoje děravé a milované kusy oblečení na záměrné vyšívané originály. Knížka vypadá báječně, sestavit ji muselo dát mnoho práce, ale o to víc přinese radosti. Těším se, až jí zalistuji :) <3
    minka.dockalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Dobrý den,
    Já vyšívám odmalička, protože moje rodina se zabývá výrobou krojů. V pubertě jsem se ale za tento svůj koníček styděla a na čas ho opustila. Teď ale vyšívám každý den. Hlavně krojovou výšivku, ale také historické kostýmy. Na jednom Evině kurzu v Brně jsem byla ani ne něco se naučit, jako spíš prožít si tu atmosféru společného tvoření. Poznat další lidi se společným koníčkem. Bylo by krásné, kdyby se v našem městě také scházely ženy při společném vyšívání.
    trachtulcovaklara@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  27. Vyšívat mě kdysi učil starší bratránek na prázdninách u babičky. Tehdy z toho vznikla jednoduchá kruhová dečka s mým jménem, každé písmenko vyvedené jinou barvou. Když vidím, jaké možnosti výšivka nabízí, ráda bych se k vyšívání zase vrátila a tahle knížka by mi s tím určitě pomohla.Tereza
    T.sejkorova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Vyšívání mám moc ráda. Když tedy děti dovolí a dopřejí mi chvilku :-) tak se věnuji křížkové výšivce. Ale takovéto "freestylové" vyšívání mne moc láká vyzkoušet :-)
    franzovalucie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Vyšívam rada a dlho. Prevažne krížikovú výšivku, ale mám rada všetky druhy vyšívania a veľmi ma to baví. Je to môj koníček. alex.uhrikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. Já jsem vyšívala kdysi dávno a hrozně moc ráda bych se k tomu vrátila. Po návratu z erasmu se určitě chystám na nějaký Evy kurz a byla by super už předem nabrat kapku vědomostí a inspirace z její knížky. Děkuju vám za soutež.

    hanca.holasova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Teda, ta kniha vypadá lákavě. Jsem už starší ročník a vyšívání patřilo vždy k mému životu, ale není to rozhodně moje hlavní hobby. Vždy se mi víc líbila moderní výšivka. Ty tradiční patří k minulosti a do moderních interiérů moc nezapadají. Ale nic proti tradici nemám. Naopak mám mnoho krásných věcí po babičce, které ráda občas "provětrám".
    smerdovav@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Kniha je nadherna, ja teda zkousela vysivat naposled jako mala, ale minuly rok jsem si vysila ocicka a pusinku jedny panence na stanku brichopas toys v ramci minifestivalu. Pani mi teda musela hodne pomahat, ale mela jsem z toho strasnou radost...preci jen, moje mama umela vse, ale rikavala, ze uz neumi nic, to babicka, ta vysivala...a v cloveku to tak bak porad je.

    OdpovědětVymazat
  33. Nejvíc jsem vyšívala jako dítě, hlavně křížkovým stehem, ale taky řetízkovým nebo stonkovým. Dárky pro maminku - prostírání, pouzdro na brýle, dečku. V dospělosti trvalo několik let, než jsem dokončila krásný zimní věnec s ptáčky. Teď hodně pletu, ale vyšívání mě stále láká. Knížka bude skvělým rádcem, pokud nevyhraju, určitě si ji objednám. Alena
    kudlaka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Vyšívat neumím...vlastně mám problém i zašít díru na ponožce :),ale právě proto mě láká to změnit a něco se naučit! Hezký den.Dana dana.kolkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Páni, ta vypadá krásně! Už jsem nevyšívala hodně roků, kdysi jsem vládla hlavně křížkům, ale chystám se už dlouho zas něco vyvést, tentokrát jinak. Těším se, že si v budoucím domově sednu ke kachláčům do křesla a začnu... veronique05@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Vyšívala jsem snad na základní škole....až do jednoho z kurzů s Evou. Kurz byl pecka a vyšívání je super relax.... a knížka, ta se teda očividně povedla :) kristyna.neulsova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  37. Vyšívala jsem nejvíc na základce, ale občas si ještě něco málo vyšiju:)) a knížka teda vypadá fakt super! jerabkovakristina@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Jee, to je krása! Já vyšívala s mamkou jako malá, nejvíc křížkový steh, po babičce jsem zdědila nádherně vyšívané polštáře (asi i na stroji?) a když jsem viděla vzory od Zašívárny, zatoužila jsem vzít zase jehlu do ruky. Nevěděla jsem, že jsou kurzy, díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  39. Ze všeho nejvíc ve volném čase pletu, potom šiji a nakonec někdy i vyšívám. Je super, když si člověk vytvoří něco, co je originál. Kniha vypadá opravdu super, kéž by bylo na našem trhu více takových. Zkusím štěstí a pokud se na mne neusměje, tak si udělám radost sama :-).
    magdabalajkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Musím se s určitým studem přiznat, že jsem "výšivkou nepolíbená". Nebo spíš... můj vztah k vyšívání je čistě platonický. Nevím jestli znáte ten pocit, kdy něco neskonale obdivujete, ale netroufnete si to zkusit, protože už jen samotná představa, že To děláte, je totálně nedosažitelná? To je zkrácená verze příběhu Výšivka & já :D
    To mi ale nebrání výšivku obdivovat a výšivce se klanět - na(ne)štěstí mám kolem sebe množství šikovných rukou, které se vyšívání věnují ♥
    artichaut.a.du.coeur@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  41. V mém dětství vyšívaly všechny ženy v rodině, jako malá holka jsem vyšila pár výšivek křížkovým stehem, ale k výšivce - jednoduché, s použitím pár základních tahů, podle vlastního návrhu - jsem se vrátila až jako dospělá. Moc mě láká víc se do vyšívání ponořit a zvládnout těžší techniky a vytvořit nějakou složitější a časově náročnou výšivku.
    Knížku jsem si na Hithitu pro sebe koupila a už se jí nemůžu dočkat, nicméně vím o aspoň jednom člověku, kterému bych případně vyhranou ráda věnovala :-)
    magdalena.gabrielova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Knížka vypadá parádně. Já hlavně háčkuji a sem tam něco malého ušiji nebo vyšiji. Teď nosím v hlavě nápad na triko, co bych si chtěla vyšít a knížka vypadá jako nepostradatelný pomocník.
    radka.hl@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Moje máma vyšívala, ale já ne. A teď, když už jsem taky máma, nacházím cesty k věcem, které mě dřív nebraly... Tyhle moderní a punk výšivky jsem objevila nedávno a hned koupila pár bavlnek a "bubínek" a se sedmiletou dcerkou občas zkoušíme. Začínáme obě v podstatě na stejném bodě:) a knihu si koupíme, kdybychom ji náhodou nevyhrály:))) martina.noskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  44. Já to nikdy neuměla, a teď, v sedmnácti, začínám. Fascinuje mě to a mám chuť všude vyšívat nápisy, ale spíš experimentuju, motám jehlou sem a tam a něco z toho vzniká. Bylo by fajn si ty vědomosti pěkně utřídit a začít pořádně od začátku! A tahle knížka vypadá nádherně ❤️ Zuzi, zuzka.drt@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. Na základce jsem vyšívala ráda a často, bylo to asi jediné,co mi z ručních prací šlo...doteď neumím štupovat ponožky, naštěstí to už ani není ostuda,protože neznám nikoho kdo to dělá :-D v poslední době na sociálních sítích sleduju pár holek co vyšívají na košile takové obrázky,že bych je ani nenamalovala natož vyšila...fascinuje mě to a chtěla bych to umět!!! Už jsem uvažovala i o kurzu, ale zatím jen uvažovala...knížka by mě třeba namotivovala...nebo rovnou i všechno naučila ;-) Jana (jajade@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  46. keď som bola malá, babka ma učila vyšívať križíkovu výšivku... minulý rok som výšivku využila v bakalárke v odevnej kolekcií, ale bolo to skôr náhodilé vyšívanie rôznymi materiálmi... a objednala som si punchneedle, čo je v podtstae tiež druh výšivky, takže najbližšie budem skúšať to! ale rada by som sa naučila vyšívať riadne a knižôčka vyzerá úžasne! môj email : kejmy . do . it (zavináč) gmail . com.

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  47. Nikdy jsem vyšívání nezkoušela, ani nevím o nikom z rodiny, kdo by vyšíval. V poslední době mě ale láká naučit se to. A když jsem uviděla tuhle knížku, moje touha zesílila :-) rady.visnova(zavinac)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  48. Knizka vypada velice pekne. Vysivala jsem tak davno, ze jsem to uz skoro zapomnela, ale pomalu se k rucnim pracem vracim a pokracuji v uceni. Mpm@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Vyšívání mě klasicky potkalo na základní škole, pak pokračování s babičkou. Později jsem to několikrát zkusila, ale nikdy to nedopadlo tak, jak jsem chtěla.. Když už nic jiného, tak ta knížka je prostě nádherná!
    halkatroppova(zav)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  50. Moje první rozpracovana dečka na předtištěném plátně leží už cca. 23 let u mamky v šití. Že bych ji po letech dovyšila? Určitě lepší než antistresove omalovánky.

    OdpovědětVymazat
  51. Kniha vypada báječne;)to bybyl další úžasný kousek do sbirky. Kdyz jsem byla mala vysivala jsem moc rada,ale jen krizkovym stehem. Pak behem dospivani jsem uplne přestala. Ale nedavno me to opet chytilo,je to skvělý relax. Bavi me i to,ze u vysivani je stale co se ucit a vymýšlet. Navic zboznuju svuj vysivaci kruh,ktery mam uz od mala:)katka katerina.bid@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  52. V první třídě jsme se sestrou půl roku výšívaly mamce ubrus. Má hi dodnes a to je ji 70. Možná je čas ji zase něco věnovat ♥️. Kallyova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  53. Zdravím, já jsem snad nikdy nevyšívala, ale hrozně bych to chtěla zkusit, když vidím, co Eva dokáže vyšít. Na knihu jsem taky čekala, až vyjde a když nevyhraju, tak si jí určitě koupím :) L.

    OdpovědětVymazat
  54. Ta je nádherná, vyplatilo se počkat. Evu jsem podpořila na Hithitu a moc jí fandím! Díky za recenzi a nahlédnutí. Díky Evě budu mít krásné vánoce:-)

    OdpovědětVymazat
  55. Dobrý den, můj vztah k vyšívání - neumím, ale obdivuji. Moc ráda bych se naučila. Kniha je krásná, rozhodně by mi byla skvělým pomocníkem. Obě prababičky nádherně vyšívali,třeba v sobě krapet toho umu konečně probudím :). Děkuji za možnost účastnit se. K.(k.kristyna77@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  56. Je to krása! nemůžu se dočkat až si ji přečtu taky <3 vyšívání jsem dělala na základce- křížkový steh, a potom dlouho nic. Teď jsem nedávno začala vyšívat obraz jako určitou formu ztišení a začalo mě to moc bavit! :)
    anicka.hernikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Vztah k vyšívání u sebe zatím pěstuji jen na mentalní úrovni:-) Už dlouho však pokukuji po nějaké relaxační a tvořivé činnosti. Rozhodně bych se vrhla/ vrhnu se do přírodích motivů, květiny, včelky a brouci. Myslím, že vyšívání by mohla být ta pravá a smyslupná kratochvíle ♥ A.
    molikova.anna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  58. Dobrý den, můj vztah k vyšívání (stejně jako ostatním ručním pracem) je ryze pozitivní, jen času není tolik, kolik bych si přála, takže v naprosté většině případů zůstává u obdivování a přání. S touhle perlou v ruce resp. na stole bych se ale určitě dokopala i k realizaci :o)
    RD
    romana.dunikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  59. Vysivam vlmi rada, len casu je pomenej... a knizka vyzera perfektne... barbara.sanyova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. Děkuji za tuto skvělou příležitost k výhře nádherné knihy. Pro sebe jsem si už jednu objednala, pokud vyhraju, bude to krásný dárek pro kamarádku. Vyšívání jsem propadla už jako malá holka, nedokončených projektů se mi kupí nepočítaně. Ráda bych dokončila kopii krojové košile s nádhernými podlužáckými ornamenty a pak se vrhla na něco trochu volnějšího. Ještě jednou děkuji a vyšívání zdar!!!

    OdpovědětVymazat
  61. Předloni jsem svému muži vyšila na kapsu košile jednu z našich koček. Jsem si ale jistá, že v technice mám co dohánět :-) Díky za příležitost si zasoutěžit, i když nevyhraji určitě si knížku koupím! Jana
    janina282@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Vyšívávala jsem jako malá dvanáctiletá holka. A to je už řádka let. Dnes na mě vybafla fotka s knihou na IG a naprosté nadšení. Musím ji mít! pet.mikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  63. Před pár dny mi kamarádka říká, že začala chodit vyšívat. Se smíchem jsem reagovala ''Cože? Vyšívat? V dnešní době?'' Představila jsem si babičky u stolu s jehlou a nití a moji stylovou pětadvacetiletou kamarádku. Naštěstí mě rychle vyvedla z omylu. Začala básnit o moderní výsivce. Jak se naučila trpělivosti, jak si neskutečně vyčistí hlavu a probouzí to v ní kreativitu. Žasla jsem z jejího nadšení! A proto mám k vyšívání krásný přístup. Protože mi v přátelích vykouzlilo spokojenost a touhu tvořit. A ta poustu lidem chybí.. Takže hurá do vyšívání! <3

    Prokelu@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Tak ta se povedla! Vyšívala jsem jako malá křížkem, ale od té doby spíše ruční práce, háčkování, nebo zkouším šít. Jakákoliv tvorba mě těší. Moderní výšivku se chystám zkusit už pár let, obhlížím obchody, obrázky na pinterestu, ale zatím není odvaha, tak třeba bych to už mohla konečně zkusit:o) Chtěla bych vyšít dětem jejich jména do pokojíčku. Jsem řádně navnaděná. Akuška (akuska7@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  65. Knížka je nádherná. Já tedy nevyšívám, ale kamarádka ano a byl by to pro ni krásný dárek... Díky za možnost zasoutěžit si. helena.knopfova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  66. Krásný zasněžený večer,
    vyšívání miluju od malička, je to moje nejlepší relaxační činnost, při které si člověk krásně odpočine. Vyšívám hlavně křížkovou výšivkou. Do budoucna mám v plánu se více věnovat malování jehlou. Kniha vypadá velmi poutavě, ani jsem o její existenci nevědla, takže jsem ráda, že jsem na ni narazila 
    Díky a hezké dny
    Silvie
    silvie.mrackova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  67. Dobré ráno.

    Vyšívání jsem si oblíbila asi před rokem, kdy jsem koukala na ozdobenou krabici od pizzy, kterou jsem si vyráběla v 11 letech, a do které jsem tehdy přidělala přihrádky na rozřazeni bavlnek (podle barev :D), z kterých jsem tehdy pletla “náramky přátelství”. Teď jsem ale bavlnky využila pro vyšívání, a to konkrétně jako doplňkovou část k batikovaným obrazům (technikou canting).

    Strašně moc mě vyšívání chytlo. A zrovna jsem si říkala, jaká je škoda, že o způsobech, technikách a jednotlivých návodech není v Česku sepsána žádná kniha.

    Jinak díky za recenzi.. zní to celé fakt dobře :) s pozdravem - Veronika Dolistová

    veru.dol@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Knížka mě okouzlila na první pohled. Od mala jsem ruce něčím tvořivým zaměstnávala, jako malá jsem vyšívala, dlouho jsem pletla, šila a před deseti lety jsem se vrátila ke křížkové výšivce, kterou se snažím pojmout moderněji a vyšívám hodně podle předloh francouzského časopisu CPDC, které působí starobyle a nostalgicky, ale v modernějším duchu. Už dlouho bych se chtěla naučit vyšívat i jinak, ale zatím jsem k tomu nedostala. Pokud nevyhraju, tak si knížku určitě pod stromeček objednám.Vyšívání a šití je pro mě relax a zábava zároveň.
    Děkuji za krásný článek o knížce, udělal mi radost a těším se, že ji najdu pod stromečkem.
    Přeji krásné a pohodové adventní dny, Jitka

    OdpovědětVymazat
  69. Pořád hledám odpočinkovou aktivitu a myslím, že vyšívání by mohlo být to pravé... Něco, co nemusím dlouho chystat a můžu to kdykoliv odložit, když potřebuje syn postavit bojiště nebo když se v noci vzbudí dcerka. @pred.pikolou ig, peta.balasova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  70. je to dva tydny, co jsemm si na evu vzpomnela a hledala jsem kde se dalo, jak to se steh by stehem vlastne vypada.. a ejhle, uz je to tady! trikrat hura!
    tyhle pomaly rucni prace ja hodne muzu, vysivam, hackuju.. ted zrovna druhou deku :) ma.cet@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  71. Dobrý den, kdysi jsem vyšívala s maminkou a ráda bych se k tomu nyní vrátila. Kniha vypadá famózně! petrusche@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  72. Vyšívala jsem v dětství. Moc mě to bavilo. Teď už na to nějak nemám trpělivost. Knížka je krásná. Myslím, že by se líbila dceři, zkouší různé věci a techniky, ale vyšívání ji zatím míjí. Katka pismi@evicka.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Krásný večer, vyšívání mám v krvi po své pratetě, babičce a mamce. Všechny jsme tak nějak bláznivé a bez jehly v ruce to nejde. Zkouším nakazit i svou malou modrookou, aby kouzlu vyšívání propadla. Zrovna včera jsme se bavily v antikvariátu s paní, jak už nevychází nic kloudného o ručních pracech, nad čím by srdce zaplesalo. A Eva je tu s novou pecka knihou. A protože jsem nikdy nic jen tak nevyhrála, zkusím štěstí. A kdyby to nevyšlo, děkuji za krásný web a ve školské se objevím v zastoupení Ježíška pro zelené dárky :) Krásný večer, Nora

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu ještě kontakt na mne, kdyby náhodou: milamicinka@seznam.cz. Děkuji

      Vymazat
  74. Vyšívat mě naučila kdysi dávno babička - jedny prázdniny děsně pršelo :-) Zvládnu zadní steh, řetízek a křížek, ALE - v neděli jdu na workshop pro začátečníky! Mám objednanou i knížku, ale druhá by se mi hodila jako dárek... I. ivgre(zavináč)centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  75. Já jsem byla na začátečnickém kurzu u Evy. Vyšívání mě baví, ale nějak není čas a síla. Třeba až budou děti větší..... Těším se na knihu Lenka
    Mail vondrovicova()centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Nikdy jsme se žádného GA nezúčastnila, ale když jsme uviděla knížku, bylo o dárku pro neteř (10 let) rozhodnuto. Strašně ráda vyšívá a myslím, že by ji strašně ráda měla. Hezký víkend . Petra Hýblova , info@landhaus.cz

    OdpovědětVymazat
  77. jeee tak túto knižku určite chcem, momentálne idem vyšívať dekorácie do modernej kúpelne, takže sa mi určite veľmi hodí, .....dosť tápem v materiáloch a chcem aby sa dalo to všetko ľahko prať.....super že sa touto tématikou zaoberajú aj mladšie generácie....ja mám k tomu vzťah skrz moju starú mamu, ktorá bola majsterka Československa vo vyšívaní, ale žiaľ zomrela ešte keď som bola malá......

    OdpovědětVymazat
  78. Díky Vám jsem se o Evě a moderní výšivce dozvěděla a v nedeli jdu v Brně na její kurz pro začátečníky.Diky moc. :-) kacmarikova.marketa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  79. Ahoj, skvělý článek :)
    Já jsem si párkrát zkoušela vyšít džíny, ale nikdy to nedopadlo úplně podle mých představ :D
    Andy.angel@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  80. Ahoj, já jsem dříve vyšívala, hlavně křížkovým stehem. Ráda bych se k tomu vrátila a třeba se i přiučila něco nového. ssimka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  81. jedinkrát jsem vyšívala na kanavu, tehdy jsem snad ještě měla i rámeček. tenkrát to byl sitzfleisch - vyšila jsem křížkovým stehem tibetskou vlajku pro oslavy dnů pro Tibet - chtěla jsem tamsbalit kluka. Obojí se podařilo. Pak už jsem nikdy "pořádně" nevyšívala - tj. s rámečkem a podle návodu - zato často, šiju témeř do všeho. nemám žádnou techniku, přesto pár motivů, které jsou už skoro autorskými :D (hlavně kytky). na knížku bych se docela těšila, pěkně's o ní zablogovala.
    januária, krallova.jana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  82. Dřív jsem vyšívala, teď na to při malých dětech nějak nezbývá čas. Třeba jednou... ;-)
    vero_nika@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  83. Dík Evě jsem si vsivani zamilovala, a i když jsem toho uměla dost od babička, její vzory v mě mysli vyšívání možnosti dost zabíjeli. Ted ale vím, ze vysivat mužů krásné věci bez natisknutych predloh@kdybych měla víc času, vysivam furt;) Gábina gabuilno@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  84. To je nádhera! Provyšívala jsem se celou základní školou, protože jsem chodila do družiny a tam se vyšívalo. Strašně mě to bavilo a chci s tím zase začít. Knížka mě nadchla, když ji nevyhraju, tak si ji určitě koupím! lucie.smich@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Dobrý večer,
    vyšívala jsem jako malá, teď se mi zalíbilo malování jehlou, tak to bych se chtěla naučit. JarolimkovaPavlina@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  86. Jedna z nej vzpomínek na babičku je, jak mě při marodění učila vyšívat. Máma má dodnes moje dětské výšivky v jídelně na zdi. Teď mě baví spíš vyšívání na oblečení :-)
    rebe@rivil.com

    OdpovědětVymazat
  87. Pěkný večer,vyšívat maličko umím,ale nevyšívám.Naučila jsem to mojí dceru a ta vyšívá ráda a moc jí to baví.Hned jak jsem knížku uviděla,věděla jsem, že to by byl pro Aňu krásný dárek.Tak zkusím štěstí.
    dagmar.brtnikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  88. Vyšívala jsem s dětmi před pár lety, pokud se tomu dá říct vyšívání :-)

    OdpovědětVymazat
  89. K vyšívaniu mám vzťah obdivujúceho výtvory mojej starej mamy a už rok sa chystám sama sa do toho pustiť. Náčinie aj odhodlanie už mám len čas a skúsenosti chýbajú. :)
    Kontakt: barbara.ocsovay@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  90. chodím do Zahrady kochat se kytkami, krmítky, žee jsem tu narazila na knihu o vyšívání, za to jsem šťastná, že vím, že taková existuje. Krom dětských pokusů s křížkovou výšivkou jsou mé praktické zkušenosti nulové, ale výšivky, vyšívané obrázky mě okouzlují, je to pro mě něco neuvěřitelného. z jiného ranku mám ráda staré vyšívané ubrusy, vyšívané kraslice, je to um! lenka.kotaska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  91. O vyšívání se pokouším celý život s různými úspěchy. Jsem celoživotní začátečník. Knížka je moc pěkná. Na blog jsem nakoukla náhodou. Určitě přijdu zase. Přeji krásné adventní dny. kralova.mar@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  92. Dobré dopoledne :-)
    Vesmír vážně funguje tak, že to, na co se zaměříme, to nám posílá.
    To stejné se mi stalo i s Vaším instagramovým postem o krásné knížce Steh-by-steh.
    Včera jsem se poprvé vrhla do vyšití motivu na tričko mého přítele. Budoucí dárek k Vánocům.
    Podívala jsem se na 1 tutorial video a řekla si, že to zkusím. A vyšlo to. Má to své mouchy, ale já si uvědomila, jak krásná a uklidňující činnost to je a jak je skvělé zkoušet nové a nové věci a nebát se je pokazit. :-)
    Knížka by pro mne byla vánočním dárkem.
    Přeji krásnou neděli.
    Eliška Bolečková
    elis.bolek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  93. Jeé tak knížka vypadá opravdu výborně. Moc bych si přála umět přenést něco ze své zahrady výšivkou na látku,ale zatím jsem nepřišla jak na to,snad by mi ta knížka mohla pomoci...vysivam moc ráda i když mé výsledky nejsou tak pěkné...Hezkou neděli. Daniela Vozáryová
    daniela.vo@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  94. Dobrý den,
    pamatuju si, že jsem vyšívala moc ráda, naposledy na základce a učila mě to babička a mamka. Knížka je úžasný typ na dárek k Vánocům pro kamarádku.. za to děkuji :) a nejdříve tedy zkusím štěstí zde. Hezké svátky. Hana Hanka.pap@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  95. Ach, knizka vypada nadherne! Povinne jsem vysivala na zakladni skole -krizkem :-) - a kdyz ted koukam na tu moderni smrncovni vysivku, rada bych se k tomu vratila.
    anna.beer@post.cz

    OdpovědětVymazat
  96. Vyșívala jsem jenom jednou ale myslím že je to nádherný způsob jak cokoliv dozdobit a ráda bych se to naučila ❤
    Insta:joha_vcelova
    Email:vcelka2004@gmail.com
    Tel. :604 263 248

    OdpovědětVymazat
  97. Krásná knížka, zkouším štěstí a třeba si rozšířím své vyšívací obzory.
    dizza@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  98. Nikdy jsem nevyšívala, ale moc ráda bych to zkusila a uměla. :)
    Terka.leg@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  99. takze ja tu knizku fakt musim mit. doma uz mam veskere vybaveni - ramecek, perlovky, jehly, kopirovaci tuzku... ale porad se nedostavil ten pravy IMPULZ. takze....ze by....??? moc dekuju a tesim se!!! jako na Vanoce:-) Zahrada na niti je uzasny, btw. Veronika. verahruska@email.cz

    OdpovědětVymazat
  100. Knížka vypadá velice povedeně...u nás doma by šla na dračku- mám tři dcery:-)
    v.svorcikova@medialine.cz

    OdpovědětVymazat
  101. Knížka vypadá fakt skvěle! Já vyšívání miluji! A teď dokonce dost letí! Co mám doma malého, zkouším vymýšlet různé hravé výšivky. K tomu mi částečně pomohla i tahle nit: https://eshop.anita.cz/podle-vyrobce/gunold/vysivaci-nit-glowy-svitici-fluorescencni-barva-zelena-1000m-navin.html?cur=1&listtype=searchfulltext&searchparamfull=sv%C3%ADt%C3%AD. Pozoruje, jak svítí vždy k ránu, když s manželem ještě spíme. Byl to fajn nápad. Polštářek, na který jsem vyšila obrázky má nejraději.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!