29. března 2019

Report ze štafety vol. 8

Tak přátelé, první letošní štafeta se rozjela rovnou ve velkém stylu! Přišlo opravdu hodně lidí, což je u první jarní štafety už vcelku očekávatelné, ale protože o akci informovala média jako Ekolist.cz nebo Radio Wave, přišlo i spousta nových štafetářů a před Zahradou chvíli nebylo vůbec k hnutí. 

Tady pár fotek, za některé děkuji instapřispěvatelům!

Těsně před tím, než jsem Štafetu odstartovala...

Rýmovník s příběhem!

Aloe s příběhem

Štafetovky vzorně připravené ke startu

A pak to vypuklo...

Někteří přinesli opravdu slušné zimní přebytky, díky!



Projít se pak už nedalo...





Trochu frontička

Moc jsem neměla šanci sledovat, co všechno se na štafetě protočilo, tak tady jsou aspoň vidět dva větší exempláře, které se občas také objevují

Občas se mě někdo ptá, co bude s rostlinami, které zbydou... no, tady je vidět, jak to vždycky dopadne, tentokrát zbylo asi 5 listů rýmovníku... takže tak


Pár se vás ozvalo, že se ze Štafety stává až příliš masová akce a že vás to odrazuje a že si někteří bezohledně nabírají tašky rostlin...

Tak jsem přemýšlela, co s tím, jak akci lépe zorganizovat. Určitě bych se ráda vyhnula různým pravidlům jako limity pro maximální počet rostlin a rozhodně ani neplatí, že když přinesu tašku rostlin mám nějaký nárok si plnou tašku také odnést. Věřím, že takové věci se dějí spíš výjimečně a je nejlepší, když zasáhnete přímo vy na štafetě třeba tím, že dotyčného slušně upozorníte, že to není ok. 


Co se týká početné návštěvnosti, vymyslela jsem to tak, že od příště se bude štafetovat v průběhu CELÉHO DNE, nejen pár hodin odpoledne, aby se nápor rozložil...

Tímto bych ráda vyhlásila dubnovou Rostlinnou štafetu vol. 9 na středu 17. dubna, která proběhne v Zahradě na niti od 10 do 18 hodin.

Štafetě zdar!


7 komentářů:

  1. Nápad s delším časovým úsekem štafety cením, vážně tam nebylo k hnutí, své kytky jsem dokonce rozdala, než jsem ke stolu došla... :D

    K těm lidem, co brali vážně velké množství kytek - možná by byla fajn i nějaká cedulka, ať berou štafetky s rozumem, aby se dostalo na každého, bohužel, našlo se pár lidí, co brali i pět kusů a více, což mi přišlo vážně bezohledné vůči ostatním.

    Duben? Tak jo no, jdu zas řízkovat, ať tam nejdu jen sockovat <3 :D

    OdpovědětVymazat
  2. ja priste hlavne musim (a i ostatnim doporucuju) napsat k rizkum ve vode, ze staci treba jeden. lidi po tom jsou jak po flusu a je normalni, ze si jeden clovek veme slenicku s x rizkama, ktere by stacily nekolika lidem (chapu, ze chtej mit jistotu, ale kdyz tam nekdo da 20 vyhonku nebo rizku, tak asi neceka, ze se toho chopi jeden clovek...). takhle kdyz clovek neni uplne prubojnej, tak na nej zustane akorat par chciplejch rymovniku (nic proti rymovnikum! :D)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem moc ráda, že zůstalo jen těch pár lístků rýmovníku na čaj....jen doufám, že to ti lidé zpracují, když si toho naberou hromadu......také se těším, že donesu další dávku......Jak je to s tou venkovní květenou?

    OdpovědětVymazat
  4. Byla jsem poprvé a trochu mě zaskočilo množství lidí, skoro se nedalo ani uložit rostlinky. Myšlenka se mi moc líbí a dokonce jsem se štěstím začátečníka ukořistila maličkou pileu s příběhem. Těším se příště, snad se to během dne víc rozptýlí.

    OdpovědětVymazat
  5. Na štafetě jsem byl poprvé, i když jsem věrný “follower” zahrady a všech štafet na instagramu.
    Na toto kolo jsem se vyzbrojil 6 rostlinami, kde jsem přišel hned o tři a to ještě nevyšel kopeček k zahradě na niti.
    Když jsem se dostal ke stolu, abych svá kvítka položil na stůl pro další zájemce, byl už tak unavený z tlačícího se davu a otrávený z lidí, kteří “campovali” u stolu a jen koukali, co přistane, aby to mohli přidat k již naplněné tašce... takže jsem se hned otočil a šel domů.
    Je veliká škoda, že taková to nezisková a zábavná akce se stala místem pirátů, kteří neví kdy mají dost. :/
    Pevně věřím ze při dalším kole se to hezky rozvrhne do celého dne a lidé nebudou tak vynalézaví, že si postaví ke stolečku židličku. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za takovou akci. Nápad je to skvělý. Byla jsem poprvé a je pravda, že jsem měla náruč rostlin, které jsem chtěla postavit na stoleček pro ostatní, a ani jsem se k němu nemohla dostat. :D A ostatní se tvářili tak, jako že nemám dost a ještě se chci dostat ke stolku. :D Těším se na příště.

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý nápad! O této akci slyším poprvé, škoda, že je to až v Praze,od nás trochu z ruky. Mohlo by se to konat i jinde.Bohužel tam,kde se dává něco zadarmo, tak se vždycky najdou tací,kteří hamouní, je to škoda, spoustu lidí to odradí.
    I.N.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!