21. dubna 2016

Behind Potěmkin


Jak to vypadá u mě v Zahradě na niti už asi kdekdo z vás ví... jak to vypadá u nás doma už ví málokdo, ale protože se s tím nijak netajíme, zvu vás na návštěvu, zouvat se netřeba, bude to návštěva virtuální, přesto důkladná!

Právě totiž vyšlo květnové číslo časopisu Náš útulný byt, ve kterém je reportáž nejen ze Zahrady na niti, ale podíváte se v něm i k nám domů. 

Sama miluju nahlížení do bytů různých lidí, mám ráda O bytech a lidech a taky Sneak Peeks a když jedu domů po cyklostezce ráda nakukuji z mostu do rozsvícených příbytků. Docela mě překvapilo, když i mě oslovila Dita Fingerlandová, jestli by mi nevadilo odhalit náš byt v časopise... Nejdřív jsem si říkala, že je to asi hloupost, pak to nějak vyšumělo a když se ozvala podruhé, řekla jsem si, že je to asi znamení a že když o to tak stojí, proč na oplátku nedát všanc i něco od nás když pořád nakukuji k cizím...

Nečekejte ale žádnou modernu, černobílý interiér (nic proti zebrám) ani severský design. Náš žižkovský byt po Tomášově prababičce je mix všeho možného a nemožného... dědictví po předcích, bazar, Ikea, věci z cest i popelnicové poklady. Nemáme žádný vyhraněný styl, prostě dáváme dohromady věci, které se nám líbí.


Protože náš byt je celkem malý, překvapilo mě, kolik prostoru mu redakce věnovala. Na čtyřech dvoustranách tak můžete nakouknout opravdu do celého našeho obydlí, jediné co chybí je moje balkónová džungle, která byla v době focení ještě v zimním spánku. Ta má ale tady na blogu svojí vlastní sekci, takže se nemusí cítit ukřivděná.

moji miláčci Frede a Henrietta od Meyer Lavigne


Naše tmavá chodba a pidikoupelna dostala vlastní dvoustranu! jen se vloudila menší chybička, velbloudí koberec z Maroka je ten v chodbě :-)


Má pravdu!
Aneb
najdi pět rozdílů!

Když se časopis dostal do rukou Tomášovi, prohlásil, že to je pěkná potěmkiáda a že takhle to u nás doma vůbec nevypadá :-D

Když totiž zkombinujete fotky od profesionála, uklidíte tak, jako to neděláte ani před Vánocema a ještě se ze záběru odstraní vše co by nemuselo ladit oku, bude to prostě vypadat jinak... 
Nemám ráda fotky interiérů, kde je všechno tak uklizené a prázdné, že to vypadá, že tam snad ani nikdo nebydlí, takže jsem se snažila zasahovat co nejméně, nejvíc ale dělá foťák... a náš bordel, samozřejmě!

A tak bych vám teď ráda ukázala, jaká je realita behind the scenes - behind the Potěmkin nejspíš u všech takových focení interiérů! A jak to vypadá u nás doma ve skutečnosti, na běžných fotkách bez Photoshopu a stylingu...


uklizeno
...neuklizeno


...bez komentáře 

vyšívání roztahané po stole... všední look našeho obýváku
...zátiší s právě vyřazeným
oblečením a čuníkem
Zátiší s Acapulcem...





Jestli jste dojeli až sem, tak už víte ale opravdu úplně všechno!


A až si budete prohlížet někdy fotky interiérů a vzdychat proč u vás doma taky není tak uklizeno, tak si vzpomeňte na tenhle můj příspěvek ;-)
Konec dnešního nadstandardně upřímného příspěvku











41 komentářů:

  1. To je úžasné, že si sa podelila so skutočnosťou. Profi fotku sú krásne, ale neosobné. Tie tvoje sú ,,nahé,, , skutočné, také, ako život. Cennejšie a páčia sa mi viac. Skutočne som rada, že si takto uverejnila rozdieli, utvrdzuje ma to v tom, že je naozaj normálne, nemať neustále vyluxované a že i iné domácnosti sú plné oblečenia, prádla, drobností, i riadu na linke.
    veľké Ďakujem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak do časopisu se to nehodí, ale přesně to je život! ;-)

      Vymazat
  2. taky se mi líbí moc a ty tvoje sou lepší!moc útulno a krásno!díky za inspiraci:)

    OdpovědětVymazat
  3. týjo, je to rozdíl, díky za tvoje osobní, které se mi líbí víc :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Obe podoby sú správne!!
    Bývanie si zaslúži oboje!
    Fotenie aj žitie!
    :-))))

    OdpovědětVymazat
  5. Víc se mi líbí to osobní pojetí, protože v tom je ten správnej opravdovej život! Ale časopis si koupím taky, i když ho považuju za nejhorší bydlící na našem trhu (nebo prostě není pro mě). Gratuluju k odvaze!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si na Váš blog, Lucie, taky vzpomněla, když jsem to psala a říkala jsem si, že Vy určitě budete mít radši tu odvrácenou stranu slunce ;-)
      A zas taková odvaha to není, můj blog čte totiž asi tak jedna tisícina lidí než ten Váš, možná ještě míň a časopisy o bydlení zase nečtu já :-D

      Vymazat
  6. Konecne někdo ukáže realitu zatím jsem nenašla odvahu dekuju ☺Hezký den Radana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Realita je věc pomíjivá, která se pořád mění, takže se není čeho bát! 8-)

      Vymazat
  7. Ha ha, naprosto tomu rozumím. Když fotíme interiéry, vím jak to chodí. Gratuluji a osobité bydlení mám nejraději.

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělé srovnání, upřímnosti zdar! :)

    OdpovědětVymazat
  9. TAk toto je velmi zajímavé bydlení. Časopis si budu muset koupit. Také nemám nic proti zebrám a líbí se mi, ale toto je moje krevní skupina. Dáváte ty věci dohromady moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nás je této krevní skupiny víc... kdybych někdy potřebovala transplantaci! Díky!

      Vymazat
  10. :-) Bydlíte moc pěkně, tak jako tak!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když to říká někdo s vkusem jako ty, tak mě to těší ještě víc!

      Vymazat
  11. Vůbec nechápu, co jim vadilo na čuníkovi!
    Jsi nejlepší a statečná! A ráda bych k vám na návštěvu, můžu ti pomoct roztahat po stole ještě víc vyšívání, než obvykle :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chudák barevně neladil... ale já vůbec nechápu, jak to, že jsme ješte u nás neudělaly společně pořádnej bordel!

      Vymazat
    2. No tak to můžem napravit! :D

      Vymazat
    3. Beru tě za slovo a při prvnímém náznaku slamnenosti dám vědět!

      Vymazat
  12. Hezké a útulné, ať už uklizené nebo obývané. Moc se mi to u Vás líbí :)

    OdpovědětVymazat
  13. Dan se ptá, že "co se tak žulim do toho monitoru" - za to můžeš ty:)))! Pobavilo!
    PS: Vaše DOMA je moc krásný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj muž se taky dost žulil, když viděl první výtisk, tak že zdravím! sranda musí bejt!

      Vymazat
  14. Taky se mi u vás líbilo.
    A v Zahradě...

    OdpovědětVymazat
  15. Krásný! Moc jsem se pobavila. A tobě to fakt moc sluší...:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Oba styly fotek jsou pěkné, a byt je opravdu osobitý, moc se mi líbí, nejvíc dveře a koberce. Pilea od vás prospívá, asi jí přesadím do většího květináče. Díky!

    OdpovědětVymazat
  17. Já mám taky dost zkušenosti s focením interiérů, není to nic jednoduchého. A tvoje vlastní fotky, bych řekla, jsou lepší než ty v časáku. Mají přirozené světlo a osobitou atmosféru a to je ve fotografování docela umění zachytit. Takže za mě tvoje fotky i s přirozeným lademskladem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? No ale já bych občas radši bydlela v tom světlem uklizenem byte bez laduaskladu;-)

      Vymazat
  18. Skvěle využitá příležitost ukázat to srovnání - jak se fotí do časopisů. Trochu jsem si oddechla - pomohlo mi to sledvit v nároku porovnávat se s dokonalostí.
    Máte to tam krásné tak jako tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, přesně to mě totiž občas napadá, když koukám na ty vypiplane fotky z časopisů... člověk pak má pocit že je nenormalni mít doma binec a všichni mají permanentně naklizeno...ne, binec je úplně normální! ;-)

      Vymazat
  19. Dobrý den Lenko, mate krásny byt. Možem sa opýtat na tie čierne trojuholničky na stene? je to tapeta alebo ste si to malovali?
    ďakujem a prajem krásny deň. X

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Xenie! trojúhelníky jsou nastříhané z široké washi pásky, takže jdou snadno nalepit i odlepit ;-) hezký den i Vám!

      Vymazat
  20. Díky, díky! Věřím, že spousta lidí se po shlédnutí tohohle upřímného článku zbavila depresí z dokonalých časopisových interiérů :-) A potvrzuje se to, co si myslím už dávno, totiž že mít doma takový ten běžný "provozní binec" je prostě normální a lidské a je to každodenní realita ve všech obydlených člověčích doupatech.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!