6. března 2016

Flower me Happy

Pod značkou Meyer-Lavigne se skrývají dvě dánské designérky Kristine Meyer a Sabine Lavigne. Potkaly se při studiu keramiky a designu skla na Královské dánské akademii výtvarných umění. A jak prozradily v rozhovoru pro Kind of Mine, bylo to prý přátelství na první pohled. Zjistily, že se natolik doplňují a rozumí si, že spolu začaly pracovat. Už je to 15 let, co je pojí přátelství a jejich společné studio v umělecké čtvrti Kodaně a vypadá to na přátelství na doživotí.


Kristine Meyer a Sabine Lavigne
Kristine a Sabine pracují s různými materiály, jako je keramika, textil či dřevo, píší a dělají styling pro lifestylové časopisy. Inspirace prý přichází sama a někdy je těžké vůbec zjistit odkud, to se často ukáže až časem, prozrazují. Důležitou roli v jejich návrzích má humor, kterým se snaží narušit tradiční a občas trochu strohý severský design.

Nejznámější a nejprodávanější produkty od Meyer-Lavigne určitě znáte, objevují se na každé druhé fotce severských interiérů a není divu, jejich Flower me Happy květináče jsou opravdu originální, vtipné a mají svoje vlastní osobnosti. 
Henrietta, Esmeralda, Karl, Kiki či Lotta a jejich rostlinné účesy vykouzlí úsměv na tváři prostě každému...


Kiki

Lotta a Esmeralda

Karl
Frede a Mr.Clown
Esmeralda (pro mě je to ale Frida ;-)

Henrietta

Esmeralda, Alfonso, Henrietta, Lotta a Karl

Pokud byste se někdy chystali navštívit Kodaň, určitě mrkněte na speciální Meyer-Lavigne "Like a local" Copenhagen Guide, který Kristine a Sabine sepsaly pro Nordic Design.



A protože jsem se do těchto květináčů s osobností strašně zamilovala a následně zjistila, že u nás nejsou k sehnání, rozhodla jsem se Kristine a Sabine oslovit a světe div se, tento týden mi dorazila první zásilka z Kodaně! Takže tyhle rostlinná štěstíčka jsou teď k mání v Zahradě na niti a postupně je přidávám i na e-shop!



Tak co, která osobnost získala vaše sympatie?

foto: Meyer-Lavigne a Pinterest

5 komentářů:

  1. Nádhera !!!! Květináčky znám .... jen jsem netušila, kdo je navrhuje .... Leni, děkuji zase jsem o kousek chytřejší .... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé, to znám! Nejspíš z Pinterestu... klasika :). Jsou moc pěkný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo na Pinterestu je všechno!

      a pořádně si je prohlídni a inspiruj se, po návratu tě čeká u emy překvapení ;-)

      Vymazat
  3. Ty jsou nádherné...tak to určitě neodolám a nějaký si pořídím:))) Eva

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!