4. června 2017

Víkend otevřených zahrad

Příští víkend je jako každý rok touhle dobou zasvěcený otevřeným zahradám. Svoje brány otevřou zahrady, zahrádky i parky, které běžně otevřené nejsou a ty co otevřené jsou budou mít vstup zdarma.
Přehled otevřených zahrad najdete na mapě nebo podle kraje a jednoduše si tam můžete vyhledat, kterou máte nejblíž nebo která vás nejvíce zaujme.

Mě v mém dosahu kolem Prahy letos zaujali:



Ukázková přírodní zahrada Inspirace a ukázkový permakulturní projekt založený na historickém statku v Ouběnicích z roku 1796, kde budou o víkendu probíhat i komentované prohlídky a ochutnávky.




Květinová farma Loukykvět v Mšenských Žehrovicích, která se snaží vrátit do květinářství sezónost, vůni a udržitelnost, jejich kytyce vznikají od semínka. O víkendu se jejich brány otevřou a nabízí také komentované prohlídky.





Zahrada v Chaloupkách má genius loci historické zemědělské usedlosti a říčních lázní. Na neděli je naplánován výlet do této zahrady z Lysé nad Labem, jehož součástí je i komentovaná prohlídka a rebarborový koláč!




Obytná ulice Chomutovská na Praze 6 je ukázkou toho, jak to může vypadat, když se vzdáte chodníků ve prospěch rostlin. Pozor, program se zahradní architektkou Lucií Vogelovou bude pouze v sobotu!


Protože je to již několikátý ročník, mnohé zahrady otevírají své brány pravidelně, takže se můžete mrknout i na předchozí moje tipy zde či zde

Nezbývá než doufat, že nezklame počasí!

2 komentáře:

  1. Díky za tip, Lenko!
    Kuklení motýlů v novodvorském arboretu bylo skvostné :-)
    https://nasbiranocestou.blogspot.cz/2017/06/arboretum-novy-dvur.html

    Mějte se krásně.
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to mě moc těší, že jste se inspirovala! Je to krása!

      Vymazat

Děkuji za komentáře!