12. listopadu 2016

Zahradoniťový adventní věnec

Tak trochu netradiční adventní věnec ve stylu Zahrady na niti... tedy 4 aerária na svíčku, která můžete pověsit nad stůl nebo třeba do okna a postupně zapalovat, stejně jako ten tradiční. 







Aerária na svíčku se samozřejmě dají využít i jinak. Můžete je osázet sukulenty, umístit do nich různé nerosty, můšličky, suché či živé květy, šišky, listy, peříčka... fantazii se meze nekladou. Můžou dobře posloužit i samostatně jako milé dárky do temných zimních nocí.






Mám pro vás soutěž o tenhle závěsný adventní věnec, pokud chcete soutěžit:

-> napište mi do komentářů pod článek nebo pod FB příspěvek jestli dodržujete tradici adventního věnce či jaké adventní věnce máte nejradši (případně na sebe nechte kontakt)
-> držte si palce!

Příští pátek vylosuji jednoho výherce, který ode mě dostane 4 aerária s provázky a vínovými svíčkami, aby mu vše stihlo přijít do první adventní neděle.


Krásnou sobotu vám přeji!

203 komentářů:

  1. Skvelý netradičný adventný veniec :) tradíciu adventných venčekov dodržiavam, len kvôli nedostatku času je väčšinou hotový až okolo 2-3 adventnej nedele :) najradšej mám jednoduchú čečinovú klasiku, ktorá prevonia celú miestnosť.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera! Adventní věnec mívám vždy, ale protože už mi dvakrát hořel, tak nyní vždycky hledám alternativu za ten klasický. Letos to nebude jinak!

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, akorát přemýšlím, jestli bych ho zvládla včas pověsit. Loni jsme měli plechový tác ve tvaru kapra, svíčky a postupně se pridávalo vsechno, co vypadalo jakž takz vanocně.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je nádhera, věřím, že u nás by to v tuto chvíli bylo plné kaštanů, žaludů, listí a kamínků, co si neustále s dětmi nosíme po kapsách z vycházky :-) Jinak adventní věnce mám moc ráda, tvořím si je doma z toho, co zahrada v tuto dobu dá, každé ráno si pak zapalujeme s dětmi svíčku a těšíme se na Ježíška :-) Děkuji za nápaditou giveway, Kristína (Tinka333@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten je nádherný! Já mívala dlouhá léta takovou tu klasiku, ale loni jsem využila aranžmá na obdélníkovém dřevěném tácu, o kterém uvažuji i letos. krejcirova.marcela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Já vyrábím každý rok, ale ne věnce. Pod adventní svíčky používám květináčky, plechovky nebo talíře. Aerária jsou moc pěkná, už vidím čím vším bych je podle sezony plnila :) lidmilovat@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Já většinou také vyrábím sama, ale když nestíhám, dojde i na keramický věnec s květináčky na svíčky....Váš nápad je skvělý....Mirka
    (konecnamirka@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  8. Vyrábím každý rok svůj, ale závěsné jsou krásné. Když nevyhraju, stejně Vám uělám kšeft:-) (benkova.marketa@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný nápad :). Adventní "věnec" míváme každý rok, ale spíše takový netradiční, bez jehličí, Dle nápadu a nálady, buď kruhový na skleněném talíři nebo obdélníkový (akinecka@seznam.cz).

    OdpovědětVymazat
  10. Ten je skvělej! Trochu se bojím, že letos nezvládnu víc, než oprášit svůj předloňský svícnověnec... ale máme s mamkou, ségrou a dalšími takovou adventní tradici- holčičí večer na chalupě s punčem a pletením věnců... tak třeba letos překvapím sama sebe....

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný a originální nápad. Letos snad konečně zase nějaký věnec vyrobím vlastnoručně vyrobím... (r.strnadkova@gmail.com).

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem asi chorobný nestíhač. Po dlouhodobějším sledování jsem zjistila, že mám ve všem týdenní zpoždění. Ale...pokud zvládnu tento rok včas koupit svíčky, tak mám v plánu kovový tác, mechové kopečky a nějaký ten klacík :-).
    a.montana

    OdpovědětVymazat
  13. Adventní věnec doma nevedeme. Máme malé dítě a nejspíš by to skončilo katastrofou. Ale k tomu zavesenemu by neměla šanci se dostat :-D

    stranger.ars@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Adventní věnec mívám každý rok, poslední roky vyrábím sama, už se také pomalu chystám, jen ještě se rozhodnout, jakou zvolím hlavní barvu:-). ssimka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  15. My máme doma již několikaletý adventní věnec ozdobený šiškami a suchými plody. Naše dvě malé děti samozřejmě dost "zajímá", jakmile se první adventní neděli objeví na stole. Takže chudák věnec každý rok dostává zabrat a já se ho opětovně snažím renovovat :-).
    Váš nápad je naprosto geniální a zvláště tím, že má více možností k využití! Super!
    Pěkný den!
    Martina (martina556@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  16. Boží! Adventní věnec se snažím mít nachystaný na 1. adventní neděli, ne vždy se to povede :) Ráda mám přírodní provedení.
    Alena
    alena.dofkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Leni, u nás je věneček tradičně netradiční - kamínkový=)
    Držím palce, ať se moc daří! Krásné dny, Michala

    OdpovědětVymazat
  18. Adventní věnec dělám každý rok tradiční, čerstvý. (Ke konci už schne a opadá, přece jen 4 týdny...) Váš nápad je krásný! Zatím jsem dostala jako dárek jednu vaši "bančičku" na svíčku, tohle by mě ale nenapadlo. (Lajkovat vaše stránky nemohu, nemám FB)
    Helena
    novy-domov@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Letos mám nachystané 4 svíčky s číslovkami. Dříve jsem dělala i věnec, ale poslední roky jsem pouze přešla ke svíčkám.
    Míša (koubovami@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  20. Adventní věnec je pro mne jednoznačně start vánočního období. Každý rok se snažím vyrobit si nový. Je to krásná tradice a hlavně nádherná ozdoba rodinného stolu. A ten Váš, tak ten je opravdu láska.
    sandra.wagnerova@sezna.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Adventný veniec mám doma vždy, vlastnoručne vyrobený, každý rok hľadám nové inšpirácie na blogoch alebo na instagrame. Tento váš adventný "veniec" je prekrásny, taký nežný a zároveň jednoduchý a po eráriách veľmi túžim, ak nevyhrám, určite si ich od vás niekedy doprajem. Krásne predadventné dni. Janka
    jjannina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  22. To je krasa! V loni jsem venec vyrabela, ale tenhle je bozsky! Iva Iwuska.s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Každý rok motám tradiční věnec z větviček jehličnanů, ta vůně jehličí je prostě boží a nic jí nenahradí :)

    OdpovědětVymazat
  24. Vlastnoručně vyrobený věnec nesmí chybět. Dělám tradični že smrkových větviček
    Alena.Baudysova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  25. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, mám ráda klasický věnec z jehličí, se svíčkami... většinou ho kupuju a z holkama ho dozdobíme. :) sunshine29@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Já ted pár posledních let dělám z hlediska bezpečnosti a rychlosti spíš takový adventní svícen ze čtyřdílného tácu. Ale tento Váš by tedy vynikl daleko vice!
    renata.sablaturova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  28. Super nápad. Adventní věnec nesmí chybět - většinou děláme tradiční z větviček a sušeného ovoce �� tria@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Každý rok tradici dodržujeme.Letos poprvé budeme se synem dělat věnec spolu ve škole podle jeho nápadů :-)
    Markéta
    marketastep@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. Adventní věnec ano! Každý rok jiný, poslední dobou minimalistický - dřevěná bedýnka a 4 svíčky. Moc Vám fandím:-) Krásné dny přeju... Nicenka veronika.hegerova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, zrovna dnes jsem se na Vás koukala na netu v pořadu Polopatě :)Adventní věnec jsem časem minimalizovala do podoby : velká skleněná průhledná váza,na ní jsem nakreslila pár vloček, na dno nasypu sůl a do ní postavím 4 bílé svíčky:)
    Opatrujte se. D.drapalikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Hezke dobre poledne, ja mam to stesti, ze adventni venec mi s laskou dela babicka, je to krasna tradice a jsem za to moc rada. Dela jej z jedle, ktera ji roste na zahrade. Ja si jej pak podle sebe nazdobim. Uz se to blizi, neskutecne ten rok zase utekl. At se vam vase krasna prace dari. Zdravi Nina nina21@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Adventni venec mame kazdy rok, nekdy si ho necham zhotovit odbornikem, nekdy se do nej poustim sama. Mam rada klasicky, v cerstveho jehlici, ale netradicnimu pojeti adventniho vence se vubec nebranim, ba naopak:-)
    Katerina.Alexova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Dobrý deň,tak ja som pre nedostatok miesta na veniec zvolila obdĺžnikovú tácku so sviečkami a k nej naukladám vetvičky,oriešky a tiež priebežne drobné ozdôbky.A až so štvrtou svoecou je miska naplnená na 100%....
    Lulu
    janickova.lulu@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Dobrý deň, adventný veniec mávame klasický, ihličie, orechy slamené ozdoby. Boba, bpisecna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  36. Adventní věnec mám keramický, kruh s ploškami na svíčky, zdobím ho přírodními materiály. Barvy svíček...podle nálady, někdy vínové, někdy zelené:-)
    janakmenova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Dobrý den, kdysi jsem si vyrobila dřevěný kulatý dubový svícen s dlabanými "mističkami" na svíčky. V adventním shonu jsem vždycky ráda, že ho mám, protože na výrobu jiného není čas.

    katerina.klasterecka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. Mám ráda klasické, přírodní materiály a ani nemusí být v kruhovém stavu :-)
    j.jersakova@seznam.cz
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  39. Dobrý den Lenko, adventní věnec dělám každý rok, většinou je základem věnec ze smrkových větviček nebo větviček z tújí, který zdobím přírodninami. Už jsem zkoušela i věnec z buxusu, ale nebyla to ta pravá vánoční vůně:-)
    Hezký den.
    Veronika V., v.veronika25@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Dobry den, čím jsem starší, tím víc se mi líbí jednoduchý adventní věnec. A však čím víc se o něj zajímají dcery, tím je prezdobenejsi. Iva.uhlirova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  41. Nadhera! Jelikoz mame pidi byt a pidi stul na krasne adventni vence neni bohuzel misto. Tohle by bylo idealni reseni! Tfuj tfuj! petraalexova1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Dobry den,adventnich vencu delam kazdy rok nekolik,tradicnich z jehlici,ale letos mam chut na zmenu a skleneny venec by se moc hodil�� Krasny a kldiny predadventni cas!kozankova.lucie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Dobrý den Lenko, adventní věnec vyrábím každý rok. Pokaždé experimentuji, "klasika" mne moc nebere. Ovšem vždy musí obsahovat čerstvé větvičky, mech a samozřejmě i něco třpitivého. Jinak Vaše kokedamy jsou naprosto úžasné!
    Martina (lasici4@volny.cz)

    OdpovědětVymazat
  44. Adventní věnec je jedna z jistot během roku, na kterou se můžu zaručeně těšit. A i letos ho samozřejmě jako správná bloggerka vystavím:-D. Letos jsem proprietky na něj sbírala a sušila během celého léta i podzimu... Tenhle by se šiknul taky! oringle@email.cz P.

    OdpovědětVymazat
  45. Zdravím Leni, je to skvělý nápad jak aerária využít. Určitě je skvělá ta varianta zavěšení do okna. U nás tradice dodržujeme, takže adventní věnec máme už na první adv. neděli. Vyrábím ho každoročně, vždy z jehličí kvůli vůni a dozdobuji pokaždé jinak spolu s dětmi. Přeji krásný víkend. Renata (renata.krejci@volny.cz)

    OdpovědětVymazat
  46. Nejvíc máme rádi zelený klasický věnec sladěný do barev aktuální výzdoby. Sem tam však poruším tradice a zkouším i něco nového, co kdyby se nakonec našlo něco lepšího než klasika?! Tvůj závěsný adventní "věnec" je přesně TO něco nové a úžasné, co by se mohlo uchytit :) Dík a hezký budoucí advent! Petra (fetrova.petra@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  47. Adventní svíčky zapalujeme,ovšem postupem času jsem od klasického věnce přešla na adventní svícen se čtyřmi svíčkami vedle sebe. Koupený proutěný základ jsem si dozdobila tak,aby mi ladil s bytovými doplňky. Aeraria by se mi líbila do oken,líbí se mi,když světlo prochází sklem... Ivča. 2909@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Máme! Keramický s drceným sklem.
    rybanna@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Poslední roky jsem začala věnec minimalizovat pouze na různě sestavené svíčky s čísílky aerária jsou nádherná skvělý nápad tak zkusím štěstí třeba to vyjde mějte se moc hezky Gabča. gabi.vicar@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Jsem šílená:-)! Každej rok mám potřebu mít jinej - tak letos bych to měla bez starostí. Kéž by...
    Lucky
    zavorky@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Na chuť adventním věncům jsem přišla až jako máma.. pak jsem vymýšlela, hledala nápady a strášně mě to bavilo a stále baví :D vždycky na konci listopadu vyrážím se zahradními nůžkami do okolí a stříhám, sbírám :D pokaždé jiný nápad, pokaždé mě to těší. Upřednostňuji přírodní varianty, prostě co příroda dala, ale dokáži obdivovat i jiné, které člověk dělá prostě s radostí. Na tyhlete "kouličky" doslova zírám :D jsou krásné, a tak trochu sobecky, si držím pěsti :D hankavyvialova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Adventní věnec dělám každý rok tradiční, čerstvý. (Ke konci už schne a opadá, přece jen 4 týdny...) Váš nápad je krásný! Zatím jsem dostala jako dárek jednu vaši "bančičku" na svíčku, tohle by mě ale nenapadlo. (Lajkovat vaše stránky nemohu, nemám FB)
    Helena
    novy-domov@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Téda, to by byl nejkrásnější adventní "věnec", jaký jsme kdy měli!
    Jitka
    j.mayerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Krásný nápad! Věnec nesmí chybět a každý rok vyrábím. Krásné předvánoční období. martina.struminska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Doposud adventní keramický věnec, na kterém se mění barva svíček a přízdoba. Možná je čas na změnu, pokud bude přát štěstí. Vypadá to moc půvabně.Zuzana
    brabcovacb@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  56. Klasický nevyrábím... Ani děti mě k tomu nedonutily... Loni naše starší dcera vyrobila věnec ve škole.... Ale váš "věnec" se mi líbí velice! Jana jana-brtnikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Adventní věnec máme každý rok - buď vyrábím nebo se poštěstí a nějaký dostanu - většinou tradiční. Aerárium od Vás už nám doma jedno visí (to ještě přežívá) a jednu kokedamu jsem bohužel už umořila :-( snad bude letos viset i věnec. zcernala@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  58. měla jsem vždy klasický, s dcerkou jsem to dva roky 'šidila', abychom nevyhořeli nebo se ona nepopálila, už je větší, tak začeme zase s něčím opravdovým, ale asi už ne úplně klasickým. že by s tím vaším? :) ten je krásný. lucie eiben@post.cz

    OdpovědětVymazat
  59. Dobrý den,
    věnec vyrábím každý rok. Klasiku z větviček tují, ozdobenou přírodně. Letos bude vyrábět dcera ve škole, tak bude trochu změna. Ten Váš netradiční by byla změna ještě mnohem větší!
    Zuzana zonka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  60. Věnce dělám nejen adventní ..... ty adventní poslední roky motám z psího vína a zdobím šitými ozdobičkami, keramickými mini kuličkami/srdéčky/hvězdičkami/placičkami nebo přidám malá perníková srdéčka/hvězdičky .... Prostě se vždy "vyřádím". Tento je tedy parádní, ještě jsem nic podobného neviděla :-) Monika
    sklenickovamonika@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Dobrý den, Lenko, krásný nápad:-) já každý rok motám klasický věnec z jedličky. Letos budeme mít první advent a svátky v novém domě,tak se poohlížím po něčem novém...zkusím štěstí u vás:-) barunkabavlnka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj vsem. Vence delam na kazde rocni obdobi. Posledni roky, ale ten vanocni,nedelam, zvolila jsem na dvere zavesit vetev a tu ruzne dekoruji vanocnimi motivy. Shledalo se to s uspechem, je to jine a co vic, je to vhodne i pro nezrucne :-)
    Preji krasny vanocni cas a fandim vam.
    A dekuji za soutez. Veronika
    Akinorevs@email.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Lenko, již delší dobu Vás sleduji a přemýšlím, jakou kokedamu si vybrat ;-) Tento nápad s levitujícím adventním svícnem mě naprosto nadchnul! Takže si držím palce a odpovídám na otázku: Ano, adventní věnec nesmí chybět, každý rok je jiný, dělám jeden na stůl, druhý na dveře, pro mamku a teď nově i s dcerou ve školce na vánoční výstavu. Díky za soutěž. Dana
    dana.kolkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  64. Tak já se musím přiznat, že my doma jsme snad nikdy ten typický věneček neměli, většinou svícny, ale čtyři svíčky předznamenající příchod Vánoc, prostě nevedeme... takže takový neokoukaný a plující by se mi moc líbil :-) petabr2@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Adventní věnce, advent....krásné těšení se na Vánoce. To přeji i Vám všem.
    winterh@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  66. Zapalujeme vzdy svicku na venci.. je zo ktasna tradice :-) venes mame vzdy vyroben z vetvicek tujky, ktere pak nazdobime..dame zapichy svicky a jsme pripraveni. Hajkova
    Haj.denisa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  67. Jee, to je moc krásné a netradiční. Popravdě, já nemám ráda věnce. Za prvé mám pocit, že to musí zaručeně vzplanout a my vyhorime. A za druhé nemám ráda, když věnec opadava. Tudíž vymyslím také netradiční variantu. Loňský rok jsme měli čtyři stejne skleničky, ozdobené provázkem, jutou, krajkou a vánoční ozdobičkou, byly postaveny na úzkém podnosu a dovnitř se dala čajová svíčka. aduska2004@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Snažíme se vyrábět, když stihneme (občas tedy až těsně před Vánoci) a nebo nakupujeme na trzích třeba chráněných dílen atp. Letos zařizujeme nové bydlení, tak by se takovéhle vánoční dekorace moc hodily. A jedna kokedama už je i na seznamu pro Ježíška... (zemanovae@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  69. Tradici dodržuji a na našem venci nesmí chybět cesmína.
    vejvodova.adela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  70. Hezký večer, adventní věnec máme doma každý rok, před pár lety jsem si ho uháčkovala a měním na něm akorát dekorace:-)Šárka (saui.dj@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  71. Adventní věnec u nás nesmí chybět. Sama ho vytvářím a v posledních letech máme jednu tradici, že společně s mamkou, sestřenkou a švagrovou se sejdeme před první adventní nedělí a každá si vytvoříme svůj věnec. Takový předvánoční tvořivý babinec :) Jitka
    elicerovajitka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  72. Tradici adventního věnce dodržuji :) Každou neděli zapálím svíčku a užívám si ten klid, pohodu a vánoční náladu :) Věnec mám vždy doma vyrobený. Z větviček jehličí a různých dekorací :) sleduji na fb jako libuska.krizova a mailik je marcrazy@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Každoročně dělám tradiční věnec na stůl z jedlových větviček a jeden netradiční na komodu, např. adventní lodičku, dlouhý keramický nebo dřevěný tác ... prostě podle inspirace a nálady. Nápad s adventním závěsným aeáriem mě nadchl a okouzlil, stejně jako kokedamy. Ráda se připojím ke givaway a budu si držet palce :o) Přeji krásné dny, Vlaďka
    vladimira.olivova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  74. Dobrý večer,
    já se budu snažit tenhle rok vyrobit vlastní adventní věnec..a pokud to opět nestihnu, tak mi nezbyde nic jiného, než ho opět koupit.. :)
    Krásný zbytek víkendu..

    prokesova.michaela@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  75. Adventni venec mame, kdyz si na nej vzpomemu driv nez druhou adventni nedeli:) Je ale krasne touto formou odskrktavat tydny do Vanoc.

    OdpovědětVymazat
  76. Dobrý večer,
    každý rok se snažím vymyslet nějaký netradiční adventní věnec - nevěnec :) jednou byl ze zavařovaček, podruhé z přírodního moduritu, minulý rok svíčky zasazené v kamíncích. Tento závěsný je opravdu nádherný a moc by se mi líbil do okna k jídelnímu stolu :) kamilamikel@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  77. máme věnec klasický, červeno zelený z chvojí :) Lenka lala.krejci@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  78. Dobry vecer, vzdycky svicky zapalujeme, ale nejsem uplne priznivec kulate jehlicnate klasiky. Letos mame skleneny vedle sebe v bilo cerne barve. Uz se na nej tesim. A tyto zavesne a jeste multifunkcni jsou super napad.:) Preji krasny predadventni cas. Terka hojdyszova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  79. Minulý rok jsem vyráběla, resp. vlastně více manžel, zapuštěné čajové svíčky v kousku dřeva, trvanlivé a přitom zcela přírodní, doporučuji. Na svou vlastní kokedamu se chystám už půl roku, ale stále mi chybí odvaha :-)))
    pavlina.muzatkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  80. Adventní věnec nebo svícen máme každoročně. Posledních pár let v minimalistickém duchu. Zdraví Veronika
    vero_nika@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  81. Vaši práci sleduji již od začátku a ještě jsem si nestihla nic pořídit...a to to plánuji pokaždé, když navštívím Prahu..tak třeba se poštěstí. Adventní věnec totiž doma zaveden nemáme, stále bydlíme v takovém ne zcela dovybaveném bytě a vždy plánuji, že až bude vše hotovo, tak budu mít i hezkou vánoční výzdobu, zatím si tohoto moc neužíváme, ale stejně trávíme vánoční svátky u rodiny. Ale bylo by fajn, nasávat vánoční atmosféru doma již celý advent. L. Lada.Sadilkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  82. Mám adventní svícen keramický, který vyrobila moje dnes desetiletá dcera na jakési náhodné hodině keramiky před lety...je krásně nedokonalý, tak akorát na čajové svíčky a dozdobuju podle nálady a času zelenými větvičkami, oříšky, kořením...zdobí nám stůl celý advent. Děláte krásné věci, ať se dál daří, krásné dny. Veronika (v.ptackova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  83. Dobrý večer, na klasický (kulatý) adventní věnec se svíčkami bohužel na stole nemám místo. Řeším to úsporně a loni jsem se inspirovala na blogu U nás na kopečku, kdy jsem svíčky umístila do oválného plechového květináče s mechem. Aerária na svíčku, stejně jako všechny vaše výrobky, se mi moc líbí a na zavěšení u nás místo je :) Přeji pěkný předadventní čas. Lucie
    lucie.spl@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  84. Adventní věnec rozhodně nemůže nikdy chybět...a snažíme se mít každý rok jiný...jednou přírodní, podruhé umělý, jednou kulatý, jindy hranatý ;). Ale vzdušný jsme tedy ještě neměli ;)
    Fialova.Marketka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Advent je u nás hezkých pár let tradicí, zatím máme každý rok pár rovně spletených větviček, pokaždé jinou obměnu přírodnin kolem a čtyři bílé svíčky. Ráda udělám letos změnu, váš nápad se mi moc líbí. Zkusím si zasoutěžit, Lucie, lucie.snejdrlova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  86. Mam rada netradicni adventni vence, takze tahle soutez mi dela rozhodne radost. Obvykle pouzivam bily talir, na ktery dam svicky, male banjy, orisky, skorici a podobne, ale treba letos bude viset :)
    rakosnicek333@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  87. krásný večer,
    mám ráda klasiku, přírodu i vintage, ale letos jsem začala chodit točit na hrnčířském kruhu, tak budou čtyři červenobíle glazované misky a bílé svíčky....nebo ten váš?
    krásné vánoce, Iveta

    OdpovědětVymazat
  88. Hezký večer,
    od té doby co mám keramický základ, tak dělám adventní věnec klasický z větviček a dozdobím jen mašličkami a ozdobnou větvičkou do středu, k tomu 4 svíčky a je to.
    r.harabisova(zavinac)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  89. Krásný den! Věnec mám, dlouhé roky to byla klasika z chvojí + červené svíčky a tradiční oříšky apod., posledních pár let dělám ještě jiné (podlouhlé, z větviček, mechu, minimalistické... - podle toho, co kde najdu v přírodě i jinde nebo uvidím např. na nějakém blogu). Je ale pravda, že závěsný by měl premiéru, držím si teda palce. Jo, a taky se těším na Meat Design!!! Pohodový (před)advent Janic (janazrnikova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  90. Dobrý den, to je krása! Dřív jsem mívala zelený adventní věnec, teď většinou na poslední chvíli nandám čtyři různě velké svíčky na obdélníkový keramický podnos a okolo ozdobím šiškami, mechem, žaludy a malými umělými muchomůřkami. Mám sice Pinterest plný krásných inspirativních fotek, ale času a rukou mám teď nějak málo :) V.Belikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  91. Krásný nápad....adventní věnec dělám každý rok , většinou si vzpomenem na poslední chvíli, vyrazíme do lesa na větvičky a různé přírodní dekorace šišky, šípky a tak....příjemně to provoní byt . milung@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  92. Dobrý večer, vyrábím každý rok svůj adventní věnec a ještě mám keramického adventního kapra, kám dám jen svíčky a je hotovo. Děláte krásné věci. misadankova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  93. Jé, jí tak to je originální adventní věnec :-)
    Nemohu jinak, než že také zkusím štěstí o něj!
    Já jsem věnečková, takže advent je pro mě to nejhezčí tvořivé období :-)
    Dělala jsem adventní věnce i na přání, ale od té doby co máme Šimonka / 3 roky/ už nedělám domů přírodní, ale mám keramický, kovový, z květináčů,...minimálně tři ;-)
    Moc se mi líbí Zahrada na niti, budu to tu muset prozkoumat podrobněji.
    Krásné podzimní dny!

    OdpovědětVymazat
  94. Vánoční a adventní dekorace mám moc ráda, takže každý rok adventní věnec vyrábím. Tenhle "na nití" je bezvadném nápad :)
    Michaela.teuchnerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  95. Dobrý den Lenko, Vaši práci sledují už dlouho a dlouho se přemlouvám k nákupu kokedamy. Jen mě stále odrazuje fakt, že z mých domácích květin se brzy stávají nebožky.:) To by mě u kokedamy hodně mrzelo...
    Adventní věnce mám už hodně dlouho v oblibě a postupem času se z našňořených kousků minimalizovali na jednoduché, ale o to efektnější. Zavěšený "věnec" od vás mi připadá super! Přesně se trefuje do mého vkusu. Jestli se nepoštěstí při losování, stejně se o něco podobného doma pokusím.
    pěkný večer! Eliška (eliska.mazancova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  96. To je nádhera, možná si to, pokud nevyhraju, stejně pořídím. Ty koule by byly skvělé i na stromeček. Jinak věnec se snažím dělat hodně přírodní, ale většinou je to spíš klasika, jehličí, mech, lišejník, včelí vosk...
    puzejovaterezie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Je krasne, ja nedelam venec ale svicky na keramicky tacek a ruzne blbosticky kolem. Letos bych klidne ráda aeraria :D misiko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  98. Dobrý večer, to je krásný nápad.Křehoučké,čisté,kouzelné. Náš adventní věnec se s roky vyvíjí,nejdříve do kruhu,teď 4 svíce v jedné linii v ošatce na kynutí chleba,přírodně dodekorovaný. bystiv@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  99. Dobrý večer Leni, opravdu netradiční a krásný adventní "věnec". Já v posledních letech dělám věnce z hliněných a kovových květináčů zdobených přírodními materiály. Zdraví Soňa. sonul.s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  100. Moc zdravíme. Leni, kvítka od Vás nám i našim blízkým zkrášlují domov už několik měsíců, moc Vám fandíme!!!!! A andventní věnec, anooo, bez něho to ani nejde, dřív jsem vyráběla sama, pak se starším synem a teraz už nám ho chystají děti samy, už mě k tomu nepustí, tak vyrábím věneček alespoň na dveře:))!! Opatrujte se!! Pažítkovi s.kolarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  101. Milá Lenko, ten váš adventní věnec vypadá tak snově. Nikdy by mě nenapadlo, jak hezky to může vypadat! :) Já si každý rok vyrábím svůj a inspiraci hledám většinou na internetu. Raději mám ale jednoduché věnce, na třpytivé ozdobičky mě moc neužije. :)
    Hezký večer!
    PS: Ty Vaše kokedamy mi už dlouho nedají spát... :)
    Lucka hrabakovalucka@seznam.cz



    OdpovědětVymazat
  102. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  103. Absolutne najfantastickejsi adventny veniec..tak to by sa mi nestalo ze by som sviecku zabudla zapalit. Lebo to sa mi pravidelne stane, nachystam na stol a slavnostne to zmakneme tu prvu nedelu a potom sa zbadam az na stedry den ze zvysne tri sviecky zapalujem prvy krat ;-)
    email na blogu;-)

    OdpovědětVymazat
  104. Tradici udrzujeme rok co rok, s klasickym vencem na stole, ktery si vyrabim sama. Tim od Vas by to byla krasna zmena;-) Tak kdyby nahodou .. janiej@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  105. Dobrý den,
    adventní věnec vyrábím každý rok z čerstvých větviček a zdobim přírodně -oříšky, suseny pomeranč. Zapalujeme pak každý den pri veceri. Je to moc fajn.

    kamilape.de@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  106. Váš adventní věnec nemá chybu.
    Dělávám podlouhlý, bez chvojí (to strkám raději do vázy, bojím se, abychom nevyhořeli).
    Díky za soutěž.
    Bára Havrdová
    ribicika@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  107. Zatím jsem vždy měla doma klasický kulatý adventní věnec, ale ten Váš je prostě fantastický:-)
    j.mur@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  108. Aerária (to slovo jsem neznala) jsou skvělá. Adventní věnec dělám vždycky klasický, z chvojí, s červenými svíčkami. Vloni jsem si koupila korpus na věnec ozdobený skořápkami mandlí, stačilo ho dozdobit podle svého.
    Zdravím! Lenka
    lenkamato@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  109. Dobry den, dodrzuji tradici a dostala jsem od moji sikovne sestry jí vyrobeny venec z vatovych tamponu na odlicovani ☺ ten vas je taky uzasny ☺ indrakova.marketa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  110. Krásný večer přeji...adventní věnec je u nás nezbytnou součástí předvánočního času...co se zdobení týče přikláním se k jednoduchosti, takže mám bílou a černou variantu kovového svícnu, který každý rok dopluňuji o větvičky různých jehličnanů, cesmíny, nebo břečťanu doplněné o dřevěné hvězdičky nebo třeba keramický parůžek nebo peříčko...přeji krásný předadventní čas, MíšaŠ
    michaela.stavikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  111. Váš adventní věnec je krásný. Já si tvořím klasicky z chvojí a mam i z purpuri. Dáša - padanebe@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  112. Dobrý večer, míváme adventní věnec, ale ne z jehličí, ale z buxusu, aby byl pěkně zelený a neopadával. Letos bych ho ale potřebovala, kvůli malé dceři, dát výš a ten váš adventní věnec je výborný nápad:-) Lucie (lucajdytvoreni@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  113. Adventní věnec mám každý rok.Vyrábí mi ho moje šikovná maminka.Mám ráda přírodní materiály,ale také ráda experimentuju.
    Marakovaa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  114. Dobrý večer, lákavé, krásné, kouzelné. Náš věnec adventní bývá přírodní, tvořím sama. Přeji hezké dny. Jana vi.jana.vi@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  115. přeji pěkný večer :-) já klasické věnce moc nemusím a tradici zapalování svíček postupně v konkrétních nedělích jsem si neosvojila a raději si zapaluji čajovky ve svícíncích dle nálady, ale tenhle "věnec" by mi udělal velikou radost - pořídila jsem teď totiž shodou okolností aerária od Urban Botanist rodině (dnes jsme předali první), zamilovala se a teď bych ráda "érárko" i k sobě domů - a když jich bude rovnou víc tak bude radost násobná :-) škoda, že jsem Vaši zahradu neobjevila dřív :-)
    rennfri@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  116. No jistě! Adventní věnec musí být... pěkně každou neděli zapálit o jednu svíčku navíc a pěkně se těšit na Vánoce. Nejraději mám klasický věnec, ale poslední roky už nebývá na jeho výrobu tolik času, tak to řeším naskládáním svíček na talíř nebo tácek a nazdobím okolo. Zavěsit svíčky takhle pěkně na nit mě dosud nenapadlo a musím říct, že to není vůbec špatný nápad :-) Magda (magdimax@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  117. Adventní věnec je neodmyslitelnou součástí našich příprav na Vánoce. A vlastně už jeho příprava: spolu s mamkou a dcerou v sobotu děláme věnce na stůl i na dveře. Ten na stůl je prostý - chvojí, 4 fialové svíčky a fialové stužky. O 1. neděli posvěcený při mši. A pak při každém setkání rodiny zapalujeme svíčky a toho světla s blížícími se Vánocemi přibývá.Hanulen (komaramok@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  118. Musím přiznat, že jsem "palička" - tedy že mám moc ráda svíčky a zvlášť v období adventu u nás stále něco "hoří" - naštěstí jen tam, kde má...:-) Adventní věnec tedy nesmí chybět a bývá různý - někdy klasický z větviček jehličí, jindy baňkový, nebo "jen" ozdobený tácek se čtyřmi svíčkami. Mám moc ráda, když se o adventní neděli sejdeme, sedneme a zapálíme si další svíčku... Hezký večer, Pavlína (k.pavluska@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  119. Věnců máme doma několik, z pletené šály na dveřích, papírový z dětských ručiček v jídelně,šalvějový sušený na balkoně, rolničkový v dětském pokoji, ale klasický adventní nemáme. Pouze čtyři fialovo-zlaté svíčky, které nám odpočítávají adventní čas. Vaše varianta je kouzelná. Tereza (tersa@atlas.cz)

    OdpovědětVymazat
  120. Jak vzdušné a prosté! :) Letos to vidím na starou formu na koláč po babičce vystlanou mechem a lišejníkem se čtyřmi bílými svíčkami. Mám advent s vánoci ráda. Krášlím domov věnci a dekoracemi hlavně z materiálů přírodních, jednoduchých, v přírodních barvách... Lída [lidka.macickova@gmail.com]

    OdpovědětVymazat
  121. Loni jsem měla obyčejný proutěný se zlatými tlustými svícemi, preferuji jednoduchost. Letos když mi škola dovolí, chci stihnout udělat i věnec na dveře z přírodních materiálů. Hanka (kubiha02@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  122. Dobrý den, tak to si budu držet palce, super nápad. U nás jich máme hned několik, kovový kulatý, hranatý i skleněný. Přeji už dnes krásné vánoce :-)
    petra.lans@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  123. To je nádhera! Tradici adventu dodržuji, i když ne vždy jsou to věnce. Hezkou neděli. m_duskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  124. To je krasny napad...my venec nemame,nejak jsem to vzdy prosvihla a toto je presne to skvele reseni i mimo dosah nenechavych detskych rucicek:)Terka,Ronwain33@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  125. Na Vaše aeraria mám zálusk už delší dobu. A vůbec by mě nenapadlo,že bych to mohla použít jako adventní věnec. Mi doma použiváme trochu jiný. Vysypaný kamínky...ale tradici určitě dodržujeme:)
    jindrulle@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  126. Dobrý den,
    krásný nápad, takový multifunkční. My míváme každý rok klasický kulatý z jehličí. Krásný a hlavně klidný čas všem přeji. S pozdravem Jana
    jkrystynikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  127. Jelikož strašně ráda tvořím, tak adventní věnce samozřejmě musí být "domácí" :-) A s malýma pomocnicema máme vždy originální a ten "nej" věnec. Krásný čas vánoční všem! lenkaka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  128. Kazdy rok si adventny veniec vyrabam, v poslednych rokoch je vzdy v bielo striebornych farbach:)

    OdpovědětVymazat
  129. Zajímavý adventní věnec, kvůli úspoře místa mívám rovný, tenhle by byl taky fajn :-) dabe24@seznam.cz Hezký den D.

    OdpovědětVymazat
  130. ja mam najradšej moderné :)
    ale niesom šikovná na to niečo vyrobiť :D
    n.princess@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  131. U nas za morem tradice adventnich vencu se pomalinku zacina rozvijet. My ale samozrejme venec kazdy rok mame. Vyrabim sama a uzivam si to. A preju si vyhrat moc:-)
    Mavam od more
    Tereza12str@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  132. Zatím jsem ani jeden rok nebyla schopná vyrobit,ale máme keramický jednoduchý a se svíčkami taky krásný. Díky. bemartina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  133. Přeji krásný den a děkuji za šanci vyhrát. Já poslední dobou dávám v bytě šanci moderně. Vloni jsem měla baňky s čísly na svíčky od Yankee Candle, které vlastně vůbec nebyly adventní, ale čísla 1, 2, 3, 4 je u mě vlastně k tomu předurčila. Na chalupě zůstávám u tradice věnce. Ten si dělám sama a moc mě to baví.Tvoje řešení by se mi moc líbilo a tak si moc ráda zasoutěžím. Na Facebooku jsem lajkovala. Tady píšu:o) a držím si palce. Mimochodem, před chvilinkou jsem Tě viděla v receptáři a tvé kokedomy jsou úžasné..Krásné dny..Inka - email: j.fejfusova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  134. Dobrý den,
    věnec máme každý rok, jen ne vždy stihnu už první neděli, moje malé děti už si loni stěžovaly na nedostatek vánoční výzdoby, proto letos budem zdobit víc :-) mám ráda světýlka, ostatní v přírodních materiálech, snad je přesvědčím že ne vše mjusí být třpytkové...
    děkuji za úžasnou příležitost k výhře

    OdpovědětVymazat
  135. Dobrý den, adventní věnec budeme mít letos poprvé a já jsem si zatím vyfantazírovala jen jednoduché svíčky, jehličí, aby nám to doma vánočně vonělo a červené stužky, protože červená k Vánocům prostě patří.. :)
    (ivca.starr@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  136. přiznám se, že mám v úmyslu každý rok adventní věnec (jinou adventní ozdobu) dát na stůl, problém je, že mě advent vždy nějak zaskočí :)
    gebin@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  137. Jo jo, doma vijem věnce. Už jsem taky zkoušela ledacos jiného, ale poslední roky mě to táhne k tomu kruhu. Na Vašem adventním věnci je fajn to multifunkční využití, nemusel by se ani po Vánocích sklízet. :-)
    Díky za pěknou GA.
    z.streichsbierova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  138. U nás vládne jednoduchý pŕírodní styl. U adventnich věnců to máme taky tak :-)
    Přeji krásný předadventní čas. Eva
    e.srbova@ volny.cz

    OdpovědětVymazat
  139. Adventní věnce už jsou u nás několik let, obvykle zelený přírdní základ doplněný přírodninami. S dětmi občas doletí i andělé, dokonce se jednou na věnci ocitla i figurka sněhuláka. Minulý rok jsem jen poskládala svíčky a doplňky na veliký talíř.
    Krásný den, Pavlína.
    pbobkova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  140. Dobrý večer, Lenko,
    díky za Vaše předadventní okénko - tahle Vaše varianta adventního "věnce" je úžasná!
    U nás doma tradici adventních věnců udržujeme i když věnce v pravém smyslu slova nemáme. Každý rok si pořídím nějaké krásné svíčky a doma si je "nainstaluju" na nějaký podnos, tácek nebo podsvícník a dozdobím jednoduchými vánočními dekoracemi. Nejsem zastáncem přezdobenosti a překombinovanosti, mám ráda jednoduchost a funkčnost ...
    Díky a hezký večer
    Jana
    jvasutova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  141. Adventní věnce jsem nikdy moc neřešila, ale od té doby co máme vlastní bydlení, přírodní věnec nesmí chybět :-)
    Nejraději vyrábím vlastní, ale teď co bydlíme v nížině, mám problém se sháněním chvojí :-D
    Z těchto baněk by byly úžasné minizahrádky! Děti mi kytičky dost rasí, takhle ve vzduchu by byly v bezpečí :-))
    Facebook nemám, ale kdybych měla, lajkuju všemi deseti ;-)
    gamaorionis@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  142. Adventní věnce jsem nikdy moc neřešila, ale od té doby co máme vlastní bydlení, přírodní věnec nesmí chybět :-)
    Nejraději vyrábím vlastní, ale teď co bydlíme v nížině, mám problém se sháněním chvojí :-D
    Z těchto baněk by byly úžasné minizahrádky! Děti mi kytičky dost rasí, takhle ve vzduchu by byly v bezpečí :-))
    Facebook nemám, ale kdybych měla, lajkuju všemi deseti ;-)
    gamaorionis@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  143. Normalne jsem misku na stole posypala cervenymi koralky a mezi to dala 4 svicky, ale letos mame prvni vanoce s velmi zvidavym a pohyblivym dalsim clenem domacnosti tak musim vymyslet novy system:-D klarkaa.k@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  144. Adventní věnec máme už asi sto let, ještě po prababičce, vždy zapalujeme a dodržujeme :)
    FB like: Andrea Vaňková
    vankovandrea@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  145. Adventní věnce máme pravidelně, loni jsem trochu experimentovala a vyrobila jsem takový netradiční podle madame coquette. Letos se chystám asi na klasiku. Pokud ovšem nebudu mít štěstí na váš netradiční věnec:)
    Markéta, nuslauerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  146. Tradici adventních věnců dodržujeme každý rok. Každý rok také tvořím věnec nový a originální. Letos se chystám na věnec se starými formičkami na pracny:)
    Kačka (katerina.roller@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  147. Adventní věnec děláme s kamarádkami tradičně každý rok a tradičním způsobem - kulatý,větvičkový, zdobený přírodně. Ale tenhle bych si taky nechala líbit. Martina
    ovcacictveraci@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  148. Věnec dělám pravidelně, většinou přírodní klasiku s jehličím, poslední roky se vyřádily i děti a moc nás to baví. Akorát že pak občas nestíháme zapalovat jak se ty Vánoce rychle blíží...
    Hanka (hanka@blondyna.net

    OdpovědětVymazat
  149. věnec musí být, nejčastěji bez ozdob, jen jehličí + svíčky.
    marketa.botankova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  150. Adventny veniec mam odkedy mam svoju domacnost. U mojich rodicov sme nemavali. Posledne roky mam biely podnos na ktory davam mach, kusky pomaranca, skorice atd a styri sviecky lpitekova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  151. Advent bez venca so 4 sviečkami by nebol advent ...najradšej mám čačinový aby sa už byt rozvoňal vianočne a pár malých ozdôb....pozdravujem Irena
    simkova.jana@atk.sk

    OdpovědětVymazat
  152. Ano, ano my máme adventních věnců každý rok dokonce několik, velký na stole, menší na parapetu nebo komodě, na vstupních dveřích, na chodbě. Jen se mi ne vždy povedou umístit přesně včas :) Ten váš by byl u nás úplně netradiční, protože jsme zvyklí spíš na klasiku, ale na druhou stranu budeme doufám do Vánoc v nově zrekonstruovaném bytě, tak si říkám že nové prostory si žádají nová uspořádání :) katerinadurnak@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  153. Jééé, to je boží nápad :-) Já tradici adventního věnce dodržuji - teda v tom smyslu, že se u nás každý rok před Vánoci objeví, ale kdy jsem to stihla v termínu, to už si snad ani nepamatuju :-)
    Přeji krásný předadvent.
    Pavla (pavla.marsanova@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  154. Adventní svícen máme každý rok, ale klasický věnec málokdy... Třeba loni to byly láhve od vína, předtím forma na biskupský chlebíček... Proto by se i takovýto netradiční k nám domů určitě hodil ;)
    Hezký start do nového týdne.
    o.k.hanicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  155. adventní věnec u nás nesmí chybět každý rok děláme jíný ale svíčky vždy stejné 3 fialkove a jedna ružová.a tento váš nádherný by nám udělal velikou radost do nového bytečku kam se budeme doufám už brzy stěhovat.pěkný den Klára melkr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  156. Dobrý den Lenko, já si dělám adventní věnec každoročně, ale vždycky klasiku. Slaměný korpus, větvičky a pak ho ladím buď do bíla nebo do červena. Takže kdybych vyhrála aerária, tak by to byla příjemná změna :) mějte se hezky, Lucka
    luciepankova13@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  157. Přeji krásný podzimní den. Motání věnců je moje vášeň. Máme věnce doma i na chalupě a to v každé roční době. Adventní věnce mám vždy dva. Jeden visí na dveřích a druhý trůní na stole. Už se nemůžu dočkat až zapálím první svíčku.
    Ale aerária jsou pro mě novinkou. Děkuji za inspiraci.

    Terka (tereza.heinova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  158. Krásný den přeji. U nás se snažím pokaždé adventní věnec měnit, už dávno to není klasický kulatý věneček, ale spíš pokaždé taková "rozházenina" po tácku. Letos to vidím na čtyři skleničky na víno s drtí pro orchideje, jak jinak než bílé svíce a pokud se mi podaří sehnat nějaký fajn kus klacku nebo větve, bude to tak akorát. Pak už jen tak ledabyle rozházím pár dekorací a je hotovo. Pálit, svítit, radovat se. Miluju vánoce :-) Krásné dny!!!

    reena.de@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  159. Tradice adventních věnců se u nás dodržuje,ale máme klasiku,z jehličnatých větviček a vždy sladěné do nějaké barvy. Ale ten váš je opravdu krásný nápad a určitě praktické když máme doma malého prcka,na tu svíčku by určitě nedosáhl :D
    MK.Michaela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  160. Adventní věnec si vyrábím každý rok, je to taková naše tradice :) Ale vůbec by mi nevadilo mít letos advenstní věnce dva ;) Tady kontakt na mne: gimi@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  161. Adventní věnec mám keramický, kam jenom zastrkám pár větviček. A na dveře máme věnec ze šišek (a na dveřích zůstal skoro celý rok, teď na podzim jsem ho vyměnila za kaštanový :)). Ale tenhle skleněný je boží... tereza.glocova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  162. Adventny vencek mam,ale vacsinou len minimalisticky-4 sviecky na stvorcovom podnose zasypany sklenenymi kamienkami.preto by sa mi vas adventny veniec velmi pacil :)
    Martina
    lysa.martina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  163. Adventni venec musi byt na stole i na dverich. janku80@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  164. To je nadherne, ja musim mit vzdy adventni venec, delam obvykly klasicky z zivych vetvicky a zdobim prirodne co zrovna mam orechy, susene ovoce, sisky. Nekdy zase delam jen stocene z vina a do toho mahonku myrtu sipek casto navic delam pro rodice a tete. Letos jsem si zatim udelala na stenu podzimni srdce. Ivca ivusep@seznam

    OdpovědětVymazat
  165. adventni venec mame kazdy rok😊 ale ne takovy krasne netradicni! lenicka.novo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  166. Adventní věnec vyrábím doma každý rok od prvních Vánoc, když jsme začali bydlet v podnájmu sami s přítelem a tradici od té doby držím pořád, takto originální věnec mě teda ještě nenapadl, ale už pro něj mám vymšleno místo, jestli se poštěstí! Janina.plesnik@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  167. Dodržuju a snažím se i originálně dodržovat.Přes vyráběné tradiční věnce, po čtyři svíčky ve skle nadekorované jmenovkama na dárky jsem se dopracovala až k jedné svíci z Tigeru, která má sobě dny a postupně jak odhoří, tak dny plynou:) Sice tam není moc toho mého kreativna, ale minimalistický advent je letos na světě;) ada.zhaje@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  168. Zdravím!
    Adventní věnce doma dodržujeme, takové ty tradiční se čtyřmi svíčkami.
    Každý rok se je snažím kupovat v nějaké chráněné dílně nebo po malých květinářstvích..
    Sama bohužel nevyrábím, na to nejsem vůbec schopná :-)
    Blanka
    vesela.bla@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  169. Ach, levitující světýlka, to je nádhera!:-)
    Věnec máme na stole každý rok, klasický, voňavý, jen letos budeme muset vymyslet nějakou jinou alternativu, od jara je nás o jedno mládě více a větvičkový věnec na stole, to by asi neklaplo:D "Věnec" na niti, to je nápad! Zkusíme taky štěstí :-)

    miauk.veru@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  170. Krasny vecer. Adventni venec mame vždy krasny a vonavy: z vetvi smrku pichlavého (au, ale co uz, mame ho na zahrade), ozdoben jen svíčkami a ctyrmi maslemi uvazanymi ze sirokych saténových masli. Letos se ještě chystam vyrobit nejaky krasny subtilni venec na dveře - ulovila jsem nadherna nadelska kridla z peri, tak je tam zakomponuju. At se Vam dari a doufam, ze vyhraju:-) Veronika. verahruska@email.cz A jdu na ten FB:-)

    OdpovědětVymazat
  171. My máme tradici s mamkou a ségrou, vždy se sejdeme v pátek před první adventní nedělí a vyrábíme společně klasické věnce z větviček a každá si ten svůj ozdobí podle svého. Ale zkusím štěstí, protože Váš "věnec" je jednoduše krásně geniální! Jana janina.vencova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  172. Svíčku zapalujeme, ale věnec máme už několik let stejný, je umělý hliněný jen s pár snítkami zeleně... slunicko1321@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  173. Každý rok mám jiný adventní věnec, momentálně mám od House Doctor a ten si ozdobím dle svého. Díky za tip na nevšední adventní věnec. martinaczech@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  174. Věnec máme každý rok,jen poslední roky musí být "dětem odolný". Například z orechovych skořápek :-)
    kalousovaluc@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  175. Dobré ráno, adventní věnec připravuji každoročně. Nejraději mám klasický kulatý věnec ze chvojí, s přírodninami a ozdobený červenými stuhami. To se pak čeká na Ježíška jedna radost;) VeronikaCer@email.cz

    OdpovědětVymazat
  176. Ahoj:) My máme doma špalíky zbavené kůry, vykružovákem vyvrtané pro svíčky. Nerozbitné. Nevím, jak by u nás dlouho přežil věnec skleněný, ale je to moc krásný nápad! YellaB@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  177. Ahoj,
    v poslednich letech mame kazdy rok. Ted mam takovy ten talir s mistickami na svicky k dozdobeni.
    At se vam dari!
    Lenka
    ludinova.lenka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  178. Tak to je opravdu povedené! U nás každý rok klasický adventní věnec.

    Díky za soutěž! (hudeckova.a@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  179. Paradni napad! Venec jsem loni zrusila, narodil se nam syn a vsechno, co neni alespon 1,5 metru nad zemi, je v nebezpeci. Navic horici svicky, to je maximalni lakadlo. Takze venec u nas moc nepripada v uvahu jeste par let, bohuzel. Nicmene tohle by bylo idealni reseni!

    Potuznikova.marketa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  180. Nádhera! Miluji obdobi vanoc a predevsim pripravy na ne. Adventni venec porizuji posledni 3 roky kdy jsem se seznamila a sestehovala s mym manzelem letos poprve jej nebudu zapalovat kvuli nasi male holčičce ktera zacina objevovat svet a jeho krasy. Preji krasny den a spoustu uspechu ve vsem co delate. Monika hamo@email.cz

    OdpovědětVymazat
  181. Adventni venec mame kazdy rok, ale pokazde v jine forme, vyrabim sam z toho, co dum dal.. Co dá letos, to ještě vůbec nevím. Díky za soutěž! Tereza (tereza236@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  182. Krása! Klasický adventní věnec se svíčkami doma kvůli dětem nemáme,ale tento visící nemá chybu... Byl by z dosahu:)
    terezek@post.cz

    OdpovědětVymazat
  183. Adventní věnec už jsme měli v několika podobách, ale upřímně, nejvíce se mi asi líbil ten vyrobený z perníku :) A tohle je teda pořádná paráda!! :) tarantova.p@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  184. Dobrý den, aerárium jako adventní věnec je opravdu úžasný nápad :-)
    Aerárium na svíčku mám spojené s dospíváním a domovem. Měli jsme ho pověšené na okně u vchodových dveří, a v něm na noc zapálenou svíčku. Vždy ten poslední co přišel v noci dom, svíčku sfoukl a maminka věděla, že je celá rodina v pohodě doma :)
    Možná i tato vzpomínka, je můj důvod proč se zapojuji do vaší vánoční soutěže.
    Klasický adventní věnec (větvičky, svíčky, mašle a ozdoby) je pro mě součást vánočního času. Adventní věnce, vyrábíme s mamkou a ségrou společně pro každou domácnost + ještě vyrábíme pro babičky.
    monami.t@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  185. Vas obchudek uz jsem nekolikrat navstivila a vzdy si neco odnesla. Svicnik se mi vesele plazi po piane, az uz jsem premyslela, kam ho navazat nebo zavesit, aby "si" neprekazel. Skoro kazdy mesic si nechavam vykvest ruzi z Jericha a po kamaradkach uz visi nekolik Vasich zivych "darecku". Jen tak dal! Adventni venec kazdorocne s dcerou zdobime tim, co najdeme na zahrade, jehlici, listi, suche plody, sisky apod. takze kazdy rok mame jiny. Zkusim stesti, cristin@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  186. Čistá nádhera, určitě bych věděla co s výhrou i po Vánocích...věnec dělám každý rok klasický, protože s přáteli držíme tradici vinutí věnců, kde to má neskutečně nádhernou atmosféru a moc hezky to tam voní...vlasta.krejzova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  187. Dobrý večer,
    tradici adventního věnce dodržuji pravidelně, většinou mám klasický kulatý z přírodnin - jehličí, suché plody, svíčky...
    Moc díky za soutěž, velmi obdivuji Vaši práci.
    michaela,gajdova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  188. Od: Jana M.
    Dobrý večer, jsem ráda, že díky Tamarki má tu čest poznat váš krásný blog a obchůdek. U nás dělám každý rok adventní věnec z jedlového chvojí a svíček. Je to pro mne taková tradice. Vždy před první adventní nedělí se sejdeme s několika ženami na místní faře a vyrábíme si věnce. Já jich každý rok dělám několik- pro rodinu a přátele. A loni jsem poprvé měla tu čest vyrobit velký věnec do našeho kostela. :D Takže u nás krásná voňavá tradice.
    janculinek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  189. Každý rok motáme adventní věneček, čtyři červené svíčky, ozdobené mašličkou. j_j@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  190. Uz ani nevim jak dlouho zahradu na niti sleduji a jak dlouho ji fandim. Ten napad na venec je famozni, nedosahne na ni a nas maly svec a tradici samozrejme dodrzujeme. Vanoce miluju a i vse, co k nim patri. Vzdycky jsem chtela velkou rodinu a na Vanoce se u nas vsichni schazime v hojnem poctu od prababicek az po ty nejmensi, bez vence by to nebylo ono. Driv jsem motala, ted si nechavam delat vzdy neco originalniho podle toho, co me inspiruje nebo cvrkne do oka. Aearia by byla krasna nova tradice! Diky za soutez...Verca foto@veronikakovackova.cz

    OdpovědětVymazat
  191. Neumim si predstavit, ze bychom nemeli doma adventni vyzdobu. Samozrejme je u nas kazdym rokem na stole symbolicky adventni venec a kazdym rokem je jiny. Tento zahradonitovy adventni venec je pecka!!!! Jistojiste dnes neusnu a budu premyslet, kam ho v pripade vylosovani povesim :-) pekny vecer... mirka.perinova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  192. Adventni vence zboznuj od malicka, ale asi jak jsem dcera sve matky, vetsinou jsou ty vence hodne.minimalisticke, protoze je tvorim na posledni chvilku :-)) ten vas by nasi odlehcenou tradici vanocnich vencu skvele podtrhl:-) zdravim Gabina. gabuilno@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  193. krasny napad na adventni venec. Mam klasicky dreveny maly tac,4 nadobky na svicku,kaminky a dekorace co priroda da :) (vladka.kaya@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  194. Vas adventni venec je skvostny!!! A Vase prace taktez. My mame kazdy rok keramicky venec, ktery s detmi nazdobime. S ohledem na jejich vek, jsme svicky nezapalovali, tak treba letos uz to vyjde.
    hana.vajdikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  195. Přidávám komentář, adventní věnec dělám vždy a letos nám možná bude nad jídelním stolem svítit tento avizovaný. Je nádherný. lidivi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  196. Lenko, to je nádhera. Líbí se mi i ten název "zahradoniťový". Přimělo mě to k úsměvu. Dnes jsem jej potřebovala.
    Adventní věnec mám keramický. Bojím se požáru. Má takové korýtko na vodu. Tam se dá aranžovací hmota a do ní píchám buxus a různé bobule. Svíčku zapálíme každou adventní neděli, když přijdeme z kostela. Na to jsou dobré svíčky s různou délkou, které se dnes bez problémů dají koupit.
    smerdovav@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  197. Úžasný nápad§ Ten snad zrealizuji, i když nevyhraji :D Ve vlastním bydlíme teprve od ledna, takže opravdu "můj" první adventní věnec mě čeká až letos. Přemýšlela jsem nad jehličnatou klasikou se sušeným ovocem a perníčky, ale jak píši výše, možná budu radši trochu víc originální a inspiruji se tady!
    D.
    (Daniela.Duskov@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  198. Dobrý večer, Lenko,
    aerária na svíčky - krásný nápad. Obdivuji Vaše kokedamy a vůbec všechny přírodniny u Vás doma. Miluji přírodu doma i v bytě, takže adventní věnec je každý rok z jiného druhu jehličí a všeho možného, co venku najdu. Svíčky podle nálady - červené, smetanové nebo bílé.
    Přeji pohodový předadventní čas a další skvělé nápady.
    Broňa
    broscho@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  199. Pěkný den! Mám keramický věnec na 4 svíčky, mezi nimiž je prostor pro zeleň. Ten mám ráda. Potom vyrábím do pokoje svícen zdobený jehličím a adventní věnec (ale bez svíček) dělám jen na vrata.
    Zdraví malaura@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  200. Dobrý večer Lenko,
    Váš blog je skvělý, kokedamy i všechny další nápady také. My vyrábíme tradiční adventní věnec z chvojí, ale zavěšujeme jej většinou pod lustr, protože na stole se rozvaluje kočička :-) Líbí se mi také skleněné dekorace - s červenými svíčkami u Vás doma aerária vypadají moc pěkně. Přeji spoustu dobrých nápadů.
    Adéla
    adascho@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!