30. října 2016

Zahrada a bučiny v obrazech






Díky rozhovoru pro časopis Zahrada v obrazech jsem objevila tenhle dvouměsíčník, který jsem doposud vůbec neznala! Mám radost, že jsem ho díky tomu objevila.

Při prohlížení zahrady roku 2016 - zahrady U pálkující kočky (kterou jsem mimochodem měla v plánu navštívit o Dni otevřených zahrad a pak to nestihla), jsem okamžitě zatoužila ihned si otevřít stránku s realitama a začít hledat nějakou nemovitost se zahradou... 
kde bych mohla teď napodzim zasadit tyhle všechny cibuloviny
 kochat se barevnými plody podzimu...
a zasadit aspoň jednu oskeruši, co se na podzim zbraví všemi barvami

Zahradu nemám, tak jsem aspoň vyrazila ukojit svojí touhu po barvách podzimu do lesa. Na podzim jsou nejkrásnější zlaté bučiny, já mám ráda ty Voděradské, jsou kousek od Prahy a člověk má hned pocit, že je daleko od města.


a že bylo na co se koukat, nejen v korunách stromů
ale nerostou jen muchomůrky!  

ještě že se nesbírají, takové krásy by byla škoda!


A tady ten rozhovor
grafikcké zpracování Zahrady v obrazech byla jedna z věcí, která  mě mile překvapila.

Jestli jste ještě nenarazili na dobrý časopis o zahradách a zahradničení, zkuste Zahradu v obrazech. Má původní český obsah, evidentně do ní píší lidé, kteří oboru rozumí a mají ho rádi. Najdete v ní spoustu fotek krásných zahrad (nepočítám jen tu letošní vítěznou) a také inspirace, typů na pěstování a informací o rostlinách. To vše stručně, jasně a s vkusnou grafikou.

A jestli jako já nemáte zahradu a máte rádi podzim, vypravte se za podzimními barevnými buky. Spousta jich je na Vysočině, v Českém ráji nebo si vzpomeňte na Národní přírodní rezervaci Voděradské bučiny kousek za Říčanama!


6 komentářů:

  1. Ta tvoje doustrana je nejhezčí! Časák si koupím, víš, že já ty rostlinky můžu.... dík! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pro tebe to bude dvojnásob kochání... a díky! :-)

      Vymazat
  2. Gratluju ke článku! O to líp, že je v časopise, který stojí za to.
    Bučiny jsme navštívili nedávno, je to místo, co přiroste okamžitě k srdci. A musí být krásné nejen na podzim, ale já si podzim prostě užívám nejvíc, barvy listí, barvy světla, jé, hned bych sedla do auta a jela místo práce na procházku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Markéto!
      Doporučuji bučiny i na jaře a v brzkém létě, ne nadarmo se bučinám říká kvetoucí bučiny, v jejich podrostu je totiž spousta světla a vhodné podmínky pro různé kvetoucí druhy jako mařinka vonná, kokoříky, konvalinky, náprstníky, plicníky a spousta dalších, je to krása i na jaře, už se těším :-D ale zatím podzimu zdar, taky bych hned vyrazila, když je venku tak krásně!

      Vymazat
  3. Moc rada chodim pocist na tvuj blog. Neuveritelne me tvuj styl psani i fotky dokazi zklidnit. Hned se mi zastesklo po vuni a barvach ceskych lesu. Ziji jiz nekolik let v Londyne a znam vsechny mistni parky krizem krazem, ale ceske lesy a hory jsou jedinecne. Moc pozdravu a spoustu dobrych zakazniku v case predvanocnim preje Gabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi mě, Gábono, moc potěšila! Občas mám pocit, že si to tady píšu jen tak pro sebe ;-)
      Taky jsem žila rok v Anglii a české lesy mi trochu chyběly, ale byla jsem na venkově ve vřesovištích, tak mi víc chyběl chleba než les, žít v tak velkém městě jako je Londýn, to musí být náročné, tak pevné nervy a hodně výletů za Londýn, anglická krajina je taky kouzelná! Strašně bych se chtěla podívat do Walesu a na skotské ostrovy...
      Přeju krásný vánoční Londýn, to musí být krása!

      Vymazat

Děkuji za komentáře!