2. června 2016

Run sushi run!

Občas se mi poštěstí, že mě osloví interiéroví designéři, jestli bych jim pomohla vnést trochu zeleně do právě vznikajícího interiéru.

Přesně tak to bylo s V&J Café-Running-Sushi restaurant v pražském Karlíně. Honza Vacek mě oslovil, jestli bych jim nepomohla jejich návrh interiéru téhle kavárno-restaurace trochu oživit zelení, a tak se stalo.

O designerském duu VACEK&ŠMÍD už jste možná zaslechli v souvislosti s jejich osvětlením Ridge Stones - KUF, které navrhli pro Preciosu Lighting a za které minulý rok získali mezinárodní cenu za design IDA. 



Do přízemní části s kavarnou 

přibyly rostlinné obrazy




Horní část restaurace
s running sushi
oživují závěsné kokedamy a orchideje, které se k japonské kuchyni hodí prostě dokonale...
A poprvé jsem zde také použila "záclonu" tillandsií!

Až budete mít cestu do Karlína, tak zaskočte, tahle kavárna/restaurace s celoprosklenými stěnami do ulice je přesně to, co ráda ve městě vyhledávám. Sednout si a koukat na život proudící kolem a přitom si dávat dobrou kávu (nebo sushi) v jednoduchém a nápaditém interiéru.


Díky kluci za spolupráci, bylo mi potěšením!



Foto: VACEK&ŠMÍD 

7 komentářů:

  1. Celoprosklené mám taky moc ráda, stejně jako sushi a Tvoje kytky. To je ďábelská kombinace! Aspoň vím kam zajít, až budu v Praze :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné. Moje zkušenost je bohužel taková, že většinou pak kytky nechají v těch kavárnách utrápit, přerůst, uschnout ... ale tady to tak určitě nebude! Chce to častou kontrolu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte úplnou pravdu, Lucie, proto se také snažím vždy použít ty úplně nejmíň náročné rostliny co jde, protože se o ně většinou stará někdo, kdo k nim nemá vztah. I když je pravda, že někdy mě to vypeče, protože přespříliš starání taky škodí, zvlášť u zalévání!

      Vymazat
  3. Nádherné rostlinné obrazy. Krásná celá výzdoba.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!