10. června 2016

PRVNÍ Rostlinná štafeta

Tenhle nápad jsem dostala když jsem psala článek o největší štafetové rostlině v dějinách Evropy - Pilee peperomioides... a teď bych ho konečně chtěla realizovat!




Často se mě totiž někdo ptá, jestli bych nechtěla nějaké namnožené rostliny tohodle a tamtoho, že je jim líto je vyhodit a už je doma nemají kam dávat... já sama mám podobný problém. Tak mě napadlo uspořádat takový štafetový rostlinný večírek, kde by si lidé mohli vyměnit svoje nechtěné výpěstky. Poslat dál rostliny, které už nechějí a získat naopak nějaké, které ještě nemají.

Je začátek léta, všechno bují, roste a koření jak o život, a tak je ideální čas na směnný rostlinný obchod, co říkáte?





Takže vemte svoje domácí něchtěné výpěstky nebo prostě kytky které vás štvou a už je doma nechcete a přijďte příští čtvrtek 16. června do Zahrady na niti poslat je štafetou dál! Dostanete papír a špejli, kam napíšete rodokmen rostliny, protože příběh dělá štafetu a na oplátku si třeba zase vyberete jinou nechtěnou kytku, které poskytnete domov...





A protože můj pan kaktusář se trochu přičinil (i když bohužel né úplně v takovém množství, v jakém bych si představovala) slibuju, že budou k mání i nějaké ty piley, protože co by to bylo za štafetový večírek bez štafetové královny, že? 


Přípravy u nás na balkóně už jsou v plném proudu!

Budu se na vás těšit já, spousta nechtěných kytek, víno a malé občerstvení, aby se nám dobře povídalo nejen o kytkách!





Doplňující info 

Hodně mi píšete, jestli byste si mohli pileu rezervovat, koupit atd. je vás zájemců hodně a já bych nerada, aby to bylo nespravedlivé, protože mám bohužel jen asi 15 štafetových exemplářů a ráda bych předešla nějakým tahanicím :-D 
Rozhodla jsem se, že se bude o piley losovat... zájemci napíší svoje jméno na papírek a v průběhu večera Rostilnné štafety bude probíhat tahání z klobouku! Díky za pochopení a přeji hodně štěstí!





10 komentářů:

  1. Všechny mé květiny jsou chtěné! Všechny. Jen se mi třeba už nevejdou domů a tak je posílám do větších domovů. Podmínkou je, aby měly stejné množství lásky! To se mi daří! :) Skvělý nápad, Leni. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, Olív, tobě by z lásky, kterou jim dáváš vykvetly i kameny ;-)
      Škoda, že se nemůžeš zúčastnit! Ale budou tady kytky od tebe, tak aspoň tak na půl!

      Vymazat
  2. Leni, to je skvělý nápad, jen je mi líto, že to mám z Ostravy trošku z ruky:( ale přesto bych chtěla poprosit o jednu třeba úplně malilinkatou pidi Pileu?:))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Evo!
      Pilei se bohužel nemnoží tak rychle, jak by bylo potřeba na uspokojení všech po ní toužících, takže jsem se rozhodla dát těch pár do štafety... když mi ale napíšete e-mail, zařadím si Vás na čekací listinu ;-) Zdravím do Ostravy!

      Vymazat
    2. Tak to bych byla moc ráda Leni....můj e-mail e.bysova@banktech.cz
      Děkuji a budu se těšit až na mne dojde řada:))) Zdravím do Prahy, Eva

      Vymazat
  3. Skvelý nápad, ja som pred pár mesiacmi musela nájsť nový domov viacerým rastlinkám po babke - presne takýto projekt by mi bol vtedy veľmi hodil. Prajem úspešnú štafetu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to mě mrzí, že jsem se netrefila do termínu, velké vzrostlé květiny s příběhem, ty aby člověk pohledal... tak příště! díky!

      Vymazat
  4. Já se bohužel nemůžu zúčastnit,protože máme akci ve škole.Doufám,že štafeta bude mít úspěch a pokračování,exemplářů mám celkem dost a pilea od tebe už má taky pár "dětí",které bych ráda věnovala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to mě mrzí, Bohdano! ale určitě bude pokračování, pokud bude zájem :-) a za pileu ti všichni utrhají ruce, naprosto nedostatková kytka!

      Vymazat
  5. úžasný nápad. Třeba bude něco časem i v Ostravě:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!