22. května 2016

Džíska

Na prvním kurzu moderní výšivky jsem vyšívala polštář, na druhém vánoční dárky a až na třetím Revampím kurzu jsem se konečně dostala k tomu, vyšít si taky něco na sebe. Chtěla jsem aby to bylo něco fakt trvanlivýho a něco co nosím ráda a často. Takže džíska.

Inspiraci mi dodala úžasná ilustrátorka Monika Forsberg. Její kresby mám moc ráda, navíc jsou na vyšívání jak dělané. 


zdroj: Pinterest


Pak už jen upravit a překreslit motiv, vybrat tu správnou klubíčkovou paletu barev a pustit se do toho.





Kromě všech šesti vyšívacích dvouhodinovek v milé společnosti našeho pokročilého kurzu ve vinohradském Sokole, jsem vyšívala i přes týden, abych si džísku užila ještě na jaře... a podařilo se. Na poslední hodině bylo hotovo a já mám strašnou radost, i když mě vlastně trochu mrzí, že naše pondělní sokolské slety končí.




Do poslední chvíle jsem nevěděla, jak to bude nakonec vypadat. Bílý podklad rozpustného vliselínu zkresluje kombinaci barev a pozadí, takže výsledek je tak trochu nejasný...
 

A jestli se ptáte, jak dlouho to vlastně trvá, vyšít takovou věc, na záda jedný džísky, tak jsem to spočítala asi na 25 hodin čistého vyšívání, bez příprav, výběru motivu a jeho překreslování a příprav. Je to náročný hlavně na oči, ale stojí to za tu radost z práce a výsledku.







Tohle léto bude ve znamení rozkvetlé sakury a můr, snad nebude příliš horké...


Tak kdybyste se zatoužili naučit vyšívat, tak jedině od Evy na Love Revamp kurzech moderní výšivky. Že jsou skvělé asi napovídá už moje třetí pokračování... a myslím, že ne poslední.


Foto: Pinterest, Pondělí, Eva - LoveRevamp a Tomáš Hrubý   


9 komentářů:

  1. Leni, to je bomba!!!! Nejkrásnější. Wow!

    OdpovědětVymazat
  2. Největší nádhera na světě! Bravo!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, díky moc!
    Mám z ní velkou radost a vůbec se to nedá srovnat s pocitem, když si člověk koupí něco nového na sebe...

    OdpovědětVymazat
  4. Obdivovala jsem ji už na fb, je nádherná, obdivuji tu trpělivost. Kurzy u Evy jsou moc fajn. Také mám díky ní výšivku na džísce, ještě bych ji chtěla trochu zvětšit, ale asi to bude chtít další kurz, jinak se k tomu nedostanu. Hodně zdaru do dalších projektů :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherný, jsi talent, takovou bundičku bych si ráda taky někdy zrealizovala, protože mít něco, co je jedinečné, je nej! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. To se Vám Leni móóóc povedlo, krásnéééé:)))

    OdpovědětVymazat
  7. Jo! Parádní! Asi taky potřebuju někde splašit šikovnou džísku:-) Zatím ale máknu na svém ptačím polštáři. Času málo...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře!