6. září 2015

Hotel hmyzí hvězda

Mám strašně ráda hmyzí hotely, řadím je totiž skoro do kategorie zahradního umění, pokud se tedy povedou... 
A nedávno se mi pro můj obchod podařilo navázat spolupráci s někým, kdo je na breberčí hotely machr.

Bolek Tomšíček má restaurátorskou Dílnu Hammer v Lednici na Moravě a kromě restaurování nábytku, aby měl práci pestřejší, začal navrhovat a vyrábět různé dřevěné prvky do zahrad. 


Jeho výrobky jsou velmi precizně zpracované a je na nich poznat řemeslo. Navíc má Bolek opravdu cit pro jednoduchost, funkčnost a barevnost, no posuďte sami...


A protože si svoje produkty střeží a nenabízí je jen tak někomu, jsem moc ráda, že jsem prošla výběrem a hotely už zdobí zdi u mě v krámku (i na e-shopu), kam je můžete přijít omrknout. 




A když už jsme u těch hmyzáků a vůbec živočichů v zahradách, hodí se se o nich také něco dozvědět a na to já mám oblíbenou publikaci Safari za domem, kterou pro OPS České Švýcarsko vytvořily moje kamarádky Magda s Evou, zahradní architektky z ateliéru In-site.  

Tak tady prosím hmyzí kapitola... (motýli na baru já prostě žeru!)





Celou brožurku Safari za domem s krásnými ilustracemi od Magdy a se spoustou dalších nápadů, jak přilákat zvěř do vaší zahrady si můžete v pdf stáhnout v odkazu


Já si snad jeden hotel pořídím k nám na balkón, aspoň na ozdobu! I když kdo ví, pamatuju si, že k nám na smíchovskou pavlač každoročně přilítala včelka a usidlovala se v kulatém otvoru ve dveřích a my pak kvůli ní nezamykali na horní zámek... to jsem tenkrát ale netušila, že je to včelka samotářka.

včelka samotářka - čalounice

hmyzí hotel

hmyzí grand hotel
hmyzí superior hotel



A teď si jen vybrat barvu...

(foto: Boleslav Tomšíček)

2 komentáře:

  1. A což teprve tenhle Grandhotel- http://www.fler.cz/zbozi/hmyzi-hotel-3586780

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juj!
      tak to už je spíš hmyzí rekreační středisko! :-D

      Vymazat

Děkuji za komentáře!